VIDEO/ Incendiu într-o gospodărie din raionul Ungheni, după ce un copil de 10 ani a aprins o petardă

3 ianuarie 2023, 12:41 Societate 319
Petardă.  Sursa: IGSU/Facebook

O familie din satul Zagarancea, raionul Ungheni, a fost cât pe ce să rămână fără locuință, după ce un copil de 10 ani a aprins o petardă și a provocat un incendiu. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, inițial a luat foc o anexă din curtea gospodăriei și flăcările s-au extins spre acoperișul casei de locuit, iar pentru stingerea arderii a fost nevoie de intervenția a două echipaje de pompieri.

Cazul a fost înregistrat la ora 19:34, în seara de 31 decembrie 2022.

La fața locului pentru intervenție au fost trimise două echipe de salvatori și pompieri. Ajunși la fața locului angajații IGSU au stabilit că focul s-a răspândit de la acoperișul construcției auxiliare către acoperișul casei.

Pompierii au reușit lichidarea incendiului, fără ca flăcările să afecteze bunurile din interiorul casei de locuit.

În urma arderii a fost afectat acoperișul construcției auxiliare, dar și aproximativ 10 metri pătrați din acoperișul casei.

Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit.

Primele cercetări au stabilit că focul a izbucnit după ce o petardă a fost lansată de un minor, care în cele din urmă a aprins acoperișul anexei.

În acest context, IGSU îndemnă repetat oamenii să respecte bazele securității vieții și să evite lansarea focurilor de artificii, în special în preajma spațiilor de locuit pentru a nu produce incendii.

O atenție sporită trebuie acordată minorilor. Pompierii atenționează oamenii care au în grijă copii să fie responsabili și să nu le permită acestora să folosească petarde și focuri de artificii.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media