Acordul între R. Moldova și UE pentru liberalizarea transportului rutier de mărfuri a fost prelungit pâna la data de 30 Iunie 2024

15 decembrie 2022, 18:30 Economie 138
Andrei Spînu și Adina Vălean.  Sursa: Andrei Spînu/ Facebook

Acordul între Republica Moldova și Uniunea Europeană pentru liberalizarea transportului rutier de mărfuri a fost prelungit pâna la data de 30 Iunie 2024. Un anunț în acest sens a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Acest acord va permite transportatorilor țării noastre să circule în spațiul UE fără autorizații. Este un pas important, va facilita exportul produselor noastre spre Uniunea Europeană”, a precizat Spînu.

Comisia Europeană a semnat la sfârșitul lunii iunie, la Lyon, în Franța, un acord cu R. Moldova și Ucraina privind liberalizarea transportului de mărfuri cu Uniunea Europeană.

Înțelegerea permite transportatorilor moldoveni să efectueze operațiuni de transport prin țările UE fără autorizații de transport rutier.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media