ANI a depistat o avere nejustificată de peste 245 mii lei la un funcționar public din cadrul IGP

30 ianuarie 2023, 17:08 Justiție 138
Autoritatea Națională de Integritate, ANI.  Sursa: Replica Media

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit, la un șef de Direcție din cadrul Inspectoratului General de Poliție al Ministerului Afacerilor Interne, o diferență substanțială și deținerea averii cu caracter nejustificat pentru anul 2017 în mărime de peste 245 mii lei dintre veniturile obținute și cheltuielile realizate, pe de o parte, și averea dobândită, pe de altă parte.

ANI precizează că actul de constatare poate fi contestat în ordinea stabilită de legislația în vigoare.

După rămânerea definitivă a actului de constatare ANI va sesiza instanța de judecată în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate, iar conducerea autorității responsabile de numirea în funcție a persoanei supuse controlului va fi sesizată în vederea încetării raporturilor de muncă sau de serviciu ale acestuia.

De asemenea, aceasta va fi decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor eligibile, pe o perioadă de 3 ani, cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media