SONDAJ IRI/ Patru partide ar intra în Legislativ dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare

9 decembrie 2022, 15:14 Politică 254
Parlamentul Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media
Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Partidul ȘOR și Partidul Comuniștilor (PCRM) ar intra în Parlament, dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminica viitoare, potrivit noului sondaj realizat de International Republican Institute (IRI).

Astfel, 24% din numărul de respondenți din R. Moldova au răspuns că ar vota PAS, 15% ar lege opțiunea PSRM, 10% ar alege Partidul ȘOR și 5% - PCRM.

În cazul în care dacă duminică aceasta ar avea loc alegeri parlamentare, iar partidul pe care l-au menționat nu se află pe listă, 13% nu ar merge la vot, câte 7% ar obține PSRM și Partidul ȘOR și 5% - PCRM.

La nivel de municipiu, cetățenii ar vota cu PAS în proporție de 33%, 8% ar obține noul partid constituit de Mișcarea Alternativă Națională (MAN). La fel, 8% din respondenți ar vota pentru PSRM.Sondajul IRI a fost efectuat în perioada 1 octombrie - 15 noiembrie, eșantionul principal fiind constituit din 1.233 de persoane din R. Moldova, cu vârstă de după 18 ani.

Eșantionul pentru municipiul Chișinău este constituit din 714 persoane, rezidenți permanenți ai capitalei. Marja de eroare este de ± 2,8 puncte procentuale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media