Deputata BCS, Alla Darovannaia, obligată să dezmintă acuzațiile la adresa Alei Nemerenco și să achite 20.000 de lei - prejudiciu moral: „Aștept scuzele”

8 decembrie 2022, 21:21 Justiție 368
Alla Darovannaia, Ala Nemerenco.  Sursa: Facebook/ZDG.md

Judecătoria Chișinău i-a dat dreptate ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, în procesul intentat împotriva împotriva deputatei Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alla Darovannaia. Astfel, potrivit ministrei sănătății, instanța a obligat-o pe parlamentara socialistă să dezmintă personal și public informațiile răspândite de aceasta și să achite un prejudiciu moral în sumă de 20.000 de lei.

Astfel, instanța o obligă pe Alla Darovannaia să dezmintă personal și public informațiile răspândite de aceasta la conferința de presă din 02 februarie 2021, organizată și susținută la sediul Parlamentului Republicii Moldova și informațiile publicate și răspândite pe pagina sa oficială de Facebook, care vizează pe reclamant.

Totodată, instanța impune deputata să dezmintă informațiile exact în același mod în care au fost răspândite, adică în cadrul unei conferințe de presă care va fi organizata și susținută la sediul Parlamentului Republicii Moldova cu invitarea tuturor reprezentanților mass media din Republica Moldova și cu publicarea textului dezmințitor pe pagina sa oficială de Facebook.

De asemenea, este obligată să plătească 20.000 lei cu titlu de prejudiciu moral și încă să acopere toate cheltuielile de judecată suportate.

„Doamna Darovannaia, aștept scuzele. Mai ieșiți odată la rampă. Curaj! Împreună cu colegul Odnostalco, specialistul în medicamente, căci are și dumnealui deja un proces pierdut.

… Va fi și la noi bine. Căci altfel nu se mai poate. Așa mi-a scris în 2019 în ziua când ne-au demis acești tovărășei o doamnă. Eu nu am uitat cuvintele ei. Le am în suflet mereu.”, a scris Ala Nemerenco într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că la 2 februarie 2021, deputații PSRM Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia au organizat un briefing de presă în care au acuzat-o pe Nemerenco, pe atunci consiliera Maiei Sandu pe domeniul sănătății, că a primit o diplomă de masterat „fără a participa la cursuri și fără a apăra o teză de master – în baza ordinului Ministerului Sănătății”, și au cerut demisia acesteia din funcție.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media