Nouă state permit accesul moldovenilor cu pașapoarte cu termen de valabilitate extins

28 iunie 2022, 17:20 Societate 358
pașaport biometric.  Sursa: Replica Media

Până în prezent, nouă state au confirmat recunoașterea deciziei autorităților moldovene privind accesul cetățenilor Republicii Moldova cu pașapoarte cu termen de valabilitate extins.

Ucraina completează lista țărilor care acceptă prelungirea automată a termenului de valabilitate a pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova.

Pașapoartele cu termen de valabilitate extins pot fi folosite doar în statele care au confirmat acest lucru.

- Letonia;

- Statul Israel;

- Federația Rusă;

- Armenia;

- Estonia;

- Azerbaidjan;

- Croația;

- Irlanda;

- Ucraina.

Misiunile diplomatice și consulare realizează în continuare demersurile necesare în vederea obținerii acordului acestora pentru operaționalizarea deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale.

Pentru informații actualizate privind lista statelor care au acceptat decizia de extindere a termenului de valabilitate a pașapoartelor cetățenilor Republica Moldova, recomandăm să urmăriți canalele oficiale de comunicare ale MAEIE.

Amintim că, ca urmare a situației din regiune, care a condus nemijlocit la dublarea (triplarea în luna martie și aprilie și păstrarea acestei tendințe pentru luna mai) a numărului de solicitări pentru perfectarea pașaportului cetățeanului Republicii Moldova, a fost luată decizia de a lua un șir de măsuri pentru ca procesul de perfectare a pașapoartelor să nu fie sistat, iar cetățenii Republicii Moldova să fie asigurați neîntrerupt cu pașapoarte în condițiile legii.

Începând cu data de 01.06.2022, se prelungeşte până la data de 30.06.2023 termenul de valabilitate a pașaportului cetățeanului Republicii Moldova care a expirat sau va expira în perioada: 01 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2022. Termenul de valabilitate a pașaportului se prelungește automat, fără ca să fie nevoie ca deținătorul unui astfel de pașaport să se prezinte la subdiviziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice sau secțiile consulare din străinătate.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media