Valeriu Caisîn este noul director al Agenţiei „Moldsilva”

1 iulie 2022, 07:52 Mediu 378
Valeriu Caisîn, director al Agenției „Moldsilva”.  Sursa: breakingnews.md

Valeriu Caisîn este noul director al Agenţiei „Moldsilva”, după ce a câștigat concursul pentru ocuparea funcției publice vacante, anunță Ministerul Mediului.

Valeriu Caisîn a mai deținut funcția de director al „Moldsilva”, fiind numit în luna septembrie 2019, potrivit CV-ului atașat pe pagina instituției.

Caisîn a deținut, din 2012, funcția de director adjunct științific al Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice (ICAS), instituție subordonată Agenției pentru Silvicultură „Moldsilva”.

Anterior, acesta a activat în calitate de de inginer silvic-șef al Rezervației de stat „Codrii”.

Caisîn este membru al Biroului raional PAS la Strășeni. El s-a regăsit pe listele partidului la alegerile parlamentare din 2019, dar nu a acces în Parlament.

La 12 octombrie 2021, unul dintre cei mai controversați șefi din istoria Moldsilva, Dumitru Cojocaru a plecat din funcție. Oficial, Cojocaru, un apropiat al socialiștilor a ieșit la pensie și nu a mai solicitat prelungirea rapoartelor de muncă. El a fost numit în funcție la începutul anului 2020, iar pe timpul mandatului său, întreprinderea a intrat în mai multe investigații de presă privind defrișarea ilegală a pădurilor și implicarea pădurarilor în susținerea candidaților Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Dumitru Cojocaru a fost numit în funcția de director al Agenției „Moldsilva” pe 24 ianuarie. Acesta a absolvit Institutul Silvico-tehnic din orașul Voronej, Federația Rusă în anul 1980, apoi în 1996 a fost instruit la Școala superioară de management din orașul Celle, Germania, este licențiat în drept economic. Anterior, a deținut funcții în domeniului turismului și serviciilor hoteliere, administrației publice centrale și locale și administrării fondului forestier de stat.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media