Valeriu Caisîn este noul director al Agenţiei „Moldsilva”

1 iulie 2022, 07:52 Mediu 378
Valeriu Caisîn, director al Agenției „Moldsilva”.  Sursa: breakingnews.md

Valeriu Caisîn este noul director al Agenţiei „Moldsilva”, după ce a câștigat concursul pentru ocuparea funcției publice vacante, anunță Ministerul Mediului.

Valeriu Caisîn a mai deținut funcția de director al „Moldsilva”, fiind numit în luna septembrie 2019, potrivit CV-ului atașat pe pagina instituției.

Caisîn a deținut, din 2012, funcția de director adjunct științific al Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice (ICAS), instituție subordonată Agenției pentru Silvicultură „Moldsilva”.

Anterior, acesta a activat în calitate de de inginer silvic-șef al Rezervației de stat „Codrii”.

Caisîn este membru al Biroului raional PAS la Strășeni. El s-a regăsit pe listele partidului la alegerile parlamentare din 2019, dar nu a acces în Parlament.

La 12 octombrie 2021, unul dintre cei mai controversați șefi din istoria Moldsilva, Dumitru Cojocaru a plecat din funcție. Oficial, Cojocaru, un apropiat al socialiștilor a ieșit la pensie și nu a mai solicitat prelungirea rapoartelor de muncă. El a fost numit în funcție la începutul anului 2020, iar pe timpul mandatului său, întreprinderea a intrat în mai multe investigații de presă privind defrișarea ilegală a pădurilor și implicarea pădurarilor în susținerea candidaților Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Dumitru Cojocaru a fost numit în funcția de director al Agenției „Moldsilva” pe 24 ianuarie. Acesta a absolvit Institutul Silvico-tehnic din orașul Voronej, Federația Rusă în anul 1980, apoi în 1996 a fost instruit la Școala superioară de management din orașul Celle, Germania, este licențiat în drept economic. Anterior, a deținut funcții în domeniului turismului și serviciilor hoteliere, administrației publice centrale și locale și administrării fondului forestier de stat.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media