Mai scump cu circa 100 de dolari decât luna precedentă: Șeful Moldovagaz anunță prețul de achiziție a gazelor în luna iulie va fi de 980 $ pentru mia de metri cubi

30 iunie 2022, 10:37 Economie 185
Aragaz.  Sursa: Replica Media
Prețul de achiziție a gazelor naturale de la monopolistul rus Gazprom, în luna iulie, va fi de 980$ pentru mia de metri cubi, a anunțat președintele Consiliului de Administrație al „Moldovagaz”, Vadim Ceban, ceea ce înseamnă că va fi cu 100$ mai scump decât luna precedentă, când a fost de 880$.

„Potrivit calculelor preliminare, prețul de achiziție a gazelor naturale furnizate Republicii Moldova în luna iulie în conformitate cu termenii contractului cu PJSC Gazprom se va ridica la 980 de dolari SUA la mia de metri cubi pentru SA Moldovagaz”, a scris într-un mesaj pe Telegram Vadim Ceban.

Amintim că ANRE a aprobat, în ședință publică din 31 mai, noile prețuri reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz”. Astfel, tariful la gazele naturale pentru consumatorii finali va fi de 18 lei și 62 de bani pentru un m3.

De menționat că prețul de achiziție al gazelor naturale pentru luna iunie a fost de 880 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze, în luna mai a fost de 919 dolari, iar în aprilie - 1 194 de dolari.

Republica Moldova a trecut la sfârșitul anului 2021, începutul anului 2022, prin cel mai mare șoc al creșterii prețurilor, ceea a lovit dur în populație, agenți economici și în bugetul public național. Vedeți aici analiza expertului IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media