Igor Grosu s-a întâlnit cu omologul său ucrainean Ruslan Stefanciuk. A mers în Irpin, Bucha și Gostomel

4 mai 2022, 19:06 Politică 386
Igor Grosu și Ruslan Stefanciuk.  Sursa: Facebook

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, și deputatul PAS Lilian Carp, au plecat într-o vizită la Kiev. Speakerul a avut o întâlnire cu omologul său ucrainean, Ruslan Stefanciuk. De asemenea, cei doi au fost în orașele bombardate de ruși Bucha, Irpin și Gostomel.

Președintele Parlamentului RM a anunțat partea ucraineană și despre disponibilitatea noastră de a detașa în Ucraina un contingent de geniști pentru deminarea teritoriului minat. De asemenea, el a menționat că, Guvernul Republicii Moldova a acordat ajutor umanitar în mărime de circa 1.2 milioane de euro regiunilor Vinița și Odesa.

„Vizita de astăzi vine să reconfirme solidaritatea Moldovei și a întregului popor moldav cu bunii noștri vecini ucraineni. Am reiterat că țara noastră, de la începutul războiului, a condamnat cu fermitate agresiunea militară a Federației Ruse și faptul că susținem integritatea teritorială a Ucrainei.

Am fost astăzi și în orașele Bucea, Gostomel și Irpin și ceea ce am văzut acolo a fost oripilant. Războiul trebuie oprit, iar crimele de război investigate și pedepsite. Astăzi, în fața întregii lumi, Ucraina este o întruchipare a curajului și a determinării de a-și apăra valorile și dreptul de a-și alege viitorul.

Am anunțat partea ucraineană și despre disponibilitatea noastră de a detașa în Ucraina un contingent de geniști pentru deminarea teritoriului minat, astfel ca populația civilă să se simtă în siguranță.

Din prima zi de război Moldova este alături de Ucraina și cetățenii săi care fug din calea urgiei. Aproape jumătate de milion de refugiați din Ucraina au intrat pe teritoriul Republicii Moldova, iar 100 de mii de refugiați se află actualmente în țara noastră, dintre care jumătate sunt copii.

Guvernul Republicii Moldova a acordat ajutor umanitar în mărime de circa 1,2 milioane de euro regiunilor Vinița și Odesa. Este în pregătire următorul pachet umanitar cu produse medicale (medicamente și echipamente).

De asemenea, Republica Moldova se află în deplină conformitate cu sancțiunile financiare impuse de comunitatea internațională împotriva Rusiei.

Republica Moldova va rămâne solidară cu lupta dreaptă a poporului ucrainean pentru libertatea și integritatea teritorială și va continua să îi ofere tot suportul necesar. Sunt ferm convins că oamenii iubitori de pace și devotați țării lor nu pot fi învinși! Слава Украине!”, a scris Grosu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, și deputatul PAS Lilian Carp, au plecat într-o vizită la Kiev.

Anatol
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media