CSP publică numele candidaților care și-au depus dosarul la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție

6 mai 2022, 20:09 Justiție 153
Procuratura Anticorupție (PA).  Sursa: Replica Media

Cinci pretendenți și-au depus dosarele de participare la funcția de procuror – șef al Procuraturii Anticorupție, în cadrul concursului inițiat la data de 4 februarie 2022, anunță Consiliul Superior al Procurorilor într-un comunicat de presă.

Până la data limită de depunere a dosarelor, au fost înregistrate cinci dosare de concurs, după cum urmează:

  • Oleg Potîrniche;
  • Victor Brînză;
  • Octavian Iachimovschi;
  • Adrian Bordianu;
  • Veronica Dragalin.

Concursul de referință cuprinde două etape:

I. Preselecția candidaților de către o comisie specială instituită de Consiliul Superior al Procurorilor.

II. Selecția candidatului pentru funcția de procuror-șef al procuraturii specializate de către Consiliul Superior al Procurorilor din rândul candidaților preselectați.

Joi, 5 mai 2022, Comisia specială s-a întrunit în ședință preliminară de lucru, în cadrul căreia s-a trasat planul activităților de evaluare și preselecție a candidaților.

În context, potrivit calendarului prestabilit, la data de 10.05.2022, Comisia specială se va întruni în ședință închisă pentru a examina dosarele candidaților prin prisma criteriilor de eligibilitate, prescrise în Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură. Lista nominală a candidaților admiși în etapa a doua a preselecției (interviul) va fi publicată în aceeași zi, în care vor fi indicate și detalii cu privire la interviu (data, ora, locația, modalitatea de desfășurare).

Orice persoană, reprezentanții societății civile și ai mass-media, care dispun de informații relevante cu privire la candidații nominalizați la funcția de procuror – șef al Procuraturii Anticorupție, sunt invitați să le transmită în atenția Comisiei Speciale până la data de 13 Mai 2022, ora 17.00, la adresa email: [email protected].

La data de 4 februarie curent, în ședința Consiliului Superior al Procurorilor s-a anunțat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.

CSP a desemnat, la ședința din 15 octombrie 2021, pe Elena Cazacov în calitate de șefă interimară a Procuraturii Anticorupție.

La 7 octombrie 2021, șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Andrian Bordian, adjuncții săi, dar și adjunctul PCCOCS, Aurel Ciocan au plecat din funcții, după ce procurorul general interimar Dumitru Robu a semnat „un ordin prin care a fost sistată delegarea și încetarea interimatului funcției pentru patru procurori anticorupție, dar și doi procurori de la PCCOCS”.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media