Primar: Invadatorii ruși au instituit pedeapsa capitală în orașul ocupat Mariupol; Cel puțin un funcționar public a fost executat

2 iunie 2022, 13:54 Ucraina 273
Mariupol.  Sursa: AFP/Getty Images

Invadatorii ruși au readus pedeapsa cu moartea în orașul ocupat Mariupol, iar verdictele de executare sau de plasare în detenție sunt date de o așa-numită „instanță” instituită de autoritățile autoproclamate ale republicii separatiste Donețk (DNR), a declarat primarul orașului, Vadim Boicenko.

„În raionul Mariupol invadatorii închid și împușcă voluntari și oficiali ucraineni. Toți au refuzat să coopereze cu colaboratorii și autoritățile ocupante”, se arată în mesajul transmis de Boicenko.

În special, potrivit acestuia, instanța falsă a republicii separatiste DNR l-a condamnat pe primarul unui sat din raion la 10 ani de închisoare și cel puțin un funcționar public a fost executat de un pluton de execuție.

Boicenko a mai menționat că în închisoarea din Elenovka sunt deținuți zeci de voluntari care în martie-aprilie au ajutat la evacuarea locuitorilor din Mariupol și au încercat să livreze hrană și apă în orașul asediat.

„ În același timp, un judecător ucrainean care a analizat mai multe cazuri de rezonanță privind separatismul este închis și își așteaptă verdictul. Există informații precum că ar fi fost torturat”, a spus primarul orașului Mariupol.
Potrivit agenției de presă UNIAN, care îl citează pe consilierul primarului, Petr Andriușcenko, un grup mare de „kadîroviți” a intrat în Mariupol. După apariția lor a început încărcarea metalelor laminate ucrainene din portul Mariupol.

Anterior, UNIAN a scris că militarii lui Kadîrov au început să patruleze Mariupol și „să-și bată joc de oameni”, iar pe 21 mai, în Mariupol și regiunea Mariupol ocupanții au introdus un nou sistem de acces - pentru circulația în Mariupol și regiune, pentru ieșire și intrare în teritoriul ocupat, cetățenii trebuie să aibă permise speciale.

Mariupol a fost atacat în forță din primele zile ale invaziei ruse. După evacuarea trupelor ucrainene din Azovstal, care au ținut apărarea orașului timp de mai bine de două luni, rușii au anunțat că au luat Mariupol „sub control deplin”.

Potrivit datelor oficiale ucrainene, trupele ruse au masacrat acolo zeci de mii de locuitori. Nu se poate stabili numărul exact de victime ale agresiunii armate a Federației Ruse, deoarece forțele ruse demontează în mod independent dărâmăturile clădirilor pe care le-au bombardat, distrugând dovezile atrocităților comise.

Cetăţenii care vor să părăsească oraşul ruinat sunt trimişi de ruşi în lagăre de „filtrare”, după care ucrainenii sunt deportaţi în regiunile deprimate ale Rusiei, transmite UNIAN.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media