Tenis: Rafael Nadal l-a învins pe Novak Djokovic și s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros

1 iunie 2022, 15:02 Sport 56
Rafael Nadal și Novak Djokovic.  Sursa: www.forbes.com

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal (5 ATP), care vizează un al 14-lea titlu la Roland Garros, a câştigat în noaptea de marţi spre miercuri sfertul de finală cu sârbul Novak Djokovic, liderul mondial şi deţinătorul trofeului, impunându-se cu 6-2, 4-6, 6-2, 7-6 (7/4) şi obţinând calificarea în semifinalele turneului parizian de Mare Şlem după 4h 12 min., informează AFP, citează Agerpres.

Partida, care a fost programată în nocturnă şi s-a întins până la ora 1:00 dimineaţa, a constituit a 59-a confruntare dintre cei doi, pe toate suprafeţele, Djokovic conducând cu 30 de victorii la 29.

De asemenea, acesta a fost al zecelea meci pe zgura pariziană dintre cei doi, iar la acest capitol al rivalităţii lor Nadal conduce cu opt victorii la două. Nadal a obţinut-o pe prima, în sfertul de finală din 2006, în timp de Djokovic rămâne cu victoria de anul trecut din semifinale.

Rafael Nadal va juca vineri, în ziua în care va împlini 36 de ani, cu germanul Alexander Zverev, nr.3 mondial, pentru un loc în finala turneului de la Roland Garros.

Marţi, în sferturile de finală, Zverev a trecut cu 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (9/7) de fenomenul spaniol Carlos Alcaraz, nr.6 mondial la 19 ani, după peste trei ore de joc.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media