Ambasadorul României la Chișinău a vizitat locul unde va fi construit podul de pontoane și infrastructură PTF Bumbata-Leova

11 iulie 2022, 13:04 Societate 593
Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, în inspecție .  Sursa: Cristian-Leon Țurcanu/Facebook

Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a vizitat luni, 11 iulie, locul unde va fi construit podul de pontoane și infrastructura punctului de trecere a frontierei Bumbăta-Leova.

Azi am vizitat, alături de colonelul Cristi Ladaniuc și Radu Gruia din cadrul Ambasadei României în Republica Moldova, împreună cu reprezentanți ai autorităților Republicii Moldova, locul unde va fi construit podul de pontoane și infrastructura PTF Bumbăta-Leova. Se lucrează intens la o nouă conexiune peste Prut, prima construcție de acest fel realizată după anul 1944”, a scris ambasadorul pe pagina sa de Facebook.


Sursa foto: Cristian-Leon Turcanu/Facebook

Amintim că în ianuarie 2022 Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a dispus să fie instituit un nou punct de trecere a frontierei de stat, „Leova – Bumbăta”, ce va fi deschis traficului internațional, pe segmentul moldo-român. Decizia a fost luată în scopul gestionării crizei de la frontieră și fluidizării traficului de persoane și mărfuri.

Deschiderea noului punct de trecere a frontierei de stat va fi posibilă doar după ce vor fi executate lucrările de construcție a drumului de acces și infrastructurii necesare amenajării pe malul râului Prut a unui pod de pontoane.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media