Maia Sandu s-a întâlnit cu Ilva Johansson, Comisara europeană pentru Afaceri Interne. Principalele subiecte abordate

12 mai 2022, 13:22 Politică 69
Maia Sandu și Ilva Johansson, 12 mai 2022.  Sursa: Maia Sandu/Facebook

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în dimineața zilei de astăzi cu Ilva Johansson, Comisara europeană pentru Afaceri Interne, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău. Situația de securitate din regiune, creată ca urmare a agresiunii militare ruse în Ucraina, și valul de refugiați generat de acest război au fost principalele subiecte discutate.

„Am menționat că pentru noi este important să-i ajutăm, în continuare, pe toți cei care au nevoie de adăpost”, a declarat Maia Sandu.

Comisara Ilva Johansson a spus, la rândul său, că solidaritatea cetățenilor moldoveni în această situație „a fost una fără precedent și ei merită toată aprecierea”.

De asemenea, Maia Sandu a discutat cu Ilva Johansson și despre efortul autorităților Republicii Moldova de a face față noilor provocări - acțiunile de consolidare a frontierei, majorarea numărului de polițiști de frontieră și de polițiști implicați în asigurarea ordinii publice, mobilizarea instituțiilor pentru a asigura condiții optime pentru refugiați.

„Pentru noi prioritară rămâne siguranța și securitatea cetățenilor noștri, și am apreciat implicarea și devotamentul de care au dat dovadă în această perioadă angajații diverselor structuri ale forțelor de ordine. Am mulțumit UE pentru detașarea rapidă în Moldova a ofițerilor FRONTEX și a altor experți care lucrează împreună cu poliția de frontieră, pentru asistența oferită de EUBAM refugiaților și pentru măsurile de relocare a acestora în țările UE”, a spus șefa statului.Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media