VIDEO/ Parada de 9 mai de la Moscova se desfășoară fără aviație. Vladimir Putin a vorbit despre războiul din Ucraina

9 mai 2022, 10:50 Rusia 2785
Soldați în Piața Roșie.  Sursa: Ministerul rus al Apărării

Manifestațiile de 9 mai se desfășoară mai modest în acest an la Moscova. De dimineață, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a anunțat că aviația militară nu va fi desfășurată la paradă din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Anterior, ministerul rus al Apărării anunța că vor participa mai puțini militari ca la parada de anul trecut, dar și mai puțină tehnică. Analiștii militari motivează asta din cauza războiului din Ucraina unde armata rusă a suferit pierderi considerabile.


La Paradă nu participă niciun lider internațional. În tribună însă, au fost chemați mai mulți veterani ai războiului care stau alături de Vladimir Putin. În tribune, au fost observați premierul Federației Ruse, Mihail Mișustin, primarul Moscovei Serghei Sobeanin, Patriarhul Kiril și fostul președinte Dmitri Medvedev.


Unul dintre cele mai așteptate momente ale manifestațiilor era discursul lui Vladimir Putin, care însă, s-a încheiat fără nimic nou. Asta după ce, în ultimile zile se spunea că liderul de la Kremlin va anunța mobilizare generala sau parțială, ori chiar război Ucrainei. Putin însă, a explicat din nou intervenția din Ucraina, a ținut un minut de reculegere pentru victimele războiului al doilea mondial, a atacat dur SUA și aliații săi. De asemenea, a salutat prezența în Piața Roșie a unor militari de pe frontul din Ucraina, le-a promis suport material familiilor victimelor intervenției din Ucraina și a lăudat curajul militarilor ruși care luptă în Donbas.


Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media