Cod roșu de alertă teroristă în regiunea transnistreană. Decizia, aprobată de autoproclamatul lider de la Tiraspol

26 aprilie 2022, 12:01 Politică 294
Vadim Krasnoselski.  Sursa: captură video

Așa-zisul Consiliu Suprem de Securitate din regiunea transnistreană, condus de autoproclamatul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat cod roșu de amenințare teroristă pe teritoriul din stânga Nistrului.

Un decret îm acest sens va fi semnat de autoproclamatul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

„Nivelul de pericol este recunoscut de membrii Consiliului de Securitate al regiunii transnistrene ca fiind critic. S-a luat decizia introducerii unui cod „roșu” de amenințare teroristă, care prevede adoptarea unor măsuri suplimentare pentru asigurarea securității individului, societății și statului”, se arată în comunicatul emis de Tiraspol.

Două explozii au avut loc în această dimineață în satul Maiak din raionul Grigoriopol. Sursele media din stânga Nistrului spun că au fost deteriorate două antene de telecomunicații.

Potrivit așa-zisului minster de interne de la Tiraspol, prima explozie s-a auzit la ora 6:40, a doua la 7:05. La fața locului au fost trimise serviciile de urgență și Poliția Grigoriopol, care a izolat teritoriul centrului de radio și televiziune „Maiak”. Începând cu ora 9 dimineața s-a aflat că cele două antene erau nefuncționale. Nu au fost înregistrate victime.

Luni, 25 aprilie, a mai avut loc o explozie la sediul așa-ziselor Servicii de securitate de la Tiraspol.

Reprezentanții Biroului politici de reintegrare au declarat că persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare nu există victime sau persoane rănite.

Potrivit Biroului, obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale.

Totodată, SIS a venit cu o reacție după ultimele evenimente. SIS susține că monitorizează și informează în timp real beneficiarii de informații, inclusiv asupra opțiunilor de politici în legătură cu situația în perpetuă schimbare. În același timp, instituția anunță că și-a intensificat eforturile de culegere de informații relevante pentru prevenirea acțiunilor ce pot afecta climatul de siguranță al Republicii Moldova, inclusiv prin cooperarea proactivă cu instituțiile naționale de forță și ocrotire a normelor de drept.

Mai mult, SIS îndeamnă societatea la calm și la abținerea de la distribuirea informațiilor din surse neverificate, în special, a celor care incită la ură și război.

Având în vedere complexitatea situației create, SIS contează pe responsabilitatea și gândirea critică a cetățenilor Republicii Moldova.
Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media