LIVE TEXT/ Ziua 125 de război. Peste 20 de persoane sunt încă dispărute după atacul de la Kremenciuk. Ankara sprijină aderarea Finlandei și Suediei la NATO

28 iunie 2022, 07:33 Ucraina 337
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina ține piept celei de-a 125-a zi de război declanșat de autoritățile Federației Ruse. Numărul morților după atacul cu rachetă asupra mall-ului din Kremenciuk, regiunea Poltava, a crescut la 18, alți 59 sunt răniți, iar 25 au fost spitalizați.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a numit bombardamentul drept unul dintre cele mai flagrante acte teroriste din istoria Europei.

Cel puţin opt civili ucraineni au fost ucişi şi alţi 21 au fost răniţi, luni, într-un bombardament al armatei ruse, în timp ce se aprovizionau cu apă în estul oraşului Lîsîceansk, iar la Harkiv bombardamentele ruse au ucis luni cinci civili și alți 22 sunt răniţi, inclusiv cinci copii.

UPDATE 22:07. Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a anunțat că Turcia, până de curând singurul membru NATO care nu a aprobat aderarea Finlandei și Suediei la alianță, este acum pregătită să susțină candidaturile acestor țări.

În discursul său, Stoltenberg a spus că întrebările Turciei adresate Suediei și Finlandei au fost înlăturate, iar liderii celor trei țări au semnat un memorandum privind sprijinul Turciei pentru aderarea țărilor la NATO.

Printre întrebările Ankara adresate potențialilor parteneri de alianță a fost sprijinul lor pentru Partidul Muncitorilor din Kurdistan, care este considerat un grup terorist în Turcia.

Stoltenberg a anunțat că, în cadrul acordului, Ankara și-a asigurat o promisiune din partea Suediei și Finlandei de a extrăda înapoi în Turcia migranții acuzați de terorism de Istanbul.

„Extrădarea este un lucru nobil pe care aliații NATO îl fac cu persoanele condamnate pentru activitate teroristă”, a subliniat Stoltenberg.

Stoltenberg a numit PKK organizație teroristă în declarația sa. Guvernul turc, într-un comentariu oficial, a declarat că „a obținut ceea ce a vrut” în negocierile cu Suedia și Finlanda.

Dacă totul decurge conform planului, țările vor trebui să treacă prin mai multe etape în drumul spre aderarea la NATO.

UPDATE 20:45. Statele Unite se pregătesc să anunțe o desfășurare pe termen lung a contingentelor militare în mai multe țări europene, a declarat consilierul pentru securitate națională a Casei Albe, Jake Sullivan.

„Mâine vor fi anunțuri concrete privind forțele terestre, navale și aeriene plasate pe termen lung”, a spus el.

Cea mai mare parte a forței va fi staționată în Balcani, statele baltice și granițele de est ale Rusiei, a adăugat Sullivan în timpul unei conferințe de presă la bordul avionului președintelui american Joe Biden cu destinația Madrid pentru summitul NATO.

Potrivit consilierului, alianța își va asuma un set istoric de angajamente privind desfășurarea forțelor. Contingentele vor rămâne pe loc chiar și după încheierea crizei ucrainene.

În același timp, el a menționat că SUA își consolidează forțele în Europa nu atât din cauza acțiunilor Rusiei, cât din cauza „schimbărilor pe termen lung ale realităților strategice”.

În special, va fi anunțată desfășurarea a două distrugătoare suplimentare ale marinei americane la o bază din sudul Spaniei. Sullivan a mai ridicat problema plății membrilor alianței a două procente necesare din PIB pentru a sprijini consolidarea securității lor. Pentru Washington, acesta este un punct dureros: președintele Donald Trump a încercat să facă țările europene să plătească pentru apărarea Europei în 2018, provocând apoi un foc aprig de critici împotriva lui.

UPDATE 19:16. Primarul orașului ucrainean Dnipro, Boris Filatov, a anunțat un atac cu rachetă asupra orașului.

Potrivit acestuia, stația de service auto a fost distrusă, oamenii sunt sub dărâmături, iar la fața locului lucrează pompierii.

Șeful regiunii, Valentin Reznicenko, a spus că Rusia a lansat șase rachete, dintre care trei au fost doborâte.

„În Dnipro, a fost distrusă infrastructura feroviară și o întreprindere industrială. O companie de servicii este în flăcări. Salvatorii caută oameni sub dărâmături", a spus Reznichenko.

Potrivit lui Filatov, la benzinăria Avtodiesel, care a fost lovită, nu erau nici militari, nici arme, nici echipamente militare.

„Aceasta este cea mai bună stație de service unde toți locuitorii din Dnipro și-au reparat mașinile diesel, inclusiv eu”, a scris Filatov.

UPDATE 19:05. Șeful Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, Denis Monastirski, a împărtășit, la un briefing de presă, detalii despre atacul cu rachete asupra centrului comercial Amstor din Kremenciuk, regiunea Poltava. Potrivit acestuia, o parte din personalul Amstor nu a părăsit centrul după ce a sunat alarma de raid aerian.

„Pentru mine, acum este evident și putem spune că unii angajați nu au părăsit mall-ul în timpul raidului aerian. Și acesta este unul dintre motivele pentru care vorbim despre un număr atât de mare de victime astăzi și potențial mâine”, scrie Interfax Ucraina, citat de BBC.

Ministrul a vorbit despre ancheta care este în derulare pentru a stabili cât de bine a fost organizată evacuarea oamenilor din Amstor după primirea semnalului de raid aerian.

Potrivit acestuia, sistemul de supraveghere video din centrul comercial a fost distrus de incendiu, dar anchetatorii examinează imagini de la camerele video instalate în exterior.


UPDATE 17:50. Ministerul rus al Apărării a spus versiunea sa despre ceea ce s-a întâmplat ieri la Kremenciuk.

„Ieri, la Kremenciuk, în regiunea Poltava, Forțele Aerospațiale Ruse au atacat hangare cu arme și muniții primite din Statele Unite și țări europene în zona fabricii de vehicule rutiere Kremenciuk. Armele și munițiile concentrate acolo pentru a fi trimise grupului ucrainean din Donbass au fost lovite, detonarea celor depozitați într-un hangar de muniții a provocat un incendiu într-un centru comercial nefuncțional din apropiere”, spune Ministerul rus al Apărării.



UPDATE 17:26. Alte 46 de cadavre ale militarilor de la Azovstal au fost returnate în Ucraina, a informat Ministerul Reintegrării.

„În regiunea Zaporojie a fost efectuată o altă operațiune de returnare a cadavrelor militarilor ucraineni. Ucraina a restituit corpurile neînsuflețute a 46 de apărători eroici pentru o înmormântare demnă. Dintre aceștia, 21 sunt apărătorii Azovstal”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Departamentele oficiale ruse nu au comentat încă aceste informații.

UPDATE 16:55. Ucraina va primi trei drone TB2 „Bayraktar” fără pilot la bord „gratuit”, a anunțat producătorul, după ce o campanie de crowdfunding a strâns suficiente fonduri pentru a achiziționa „mai multe” drone pentru a le folosi pe câmpul de luptă, relatează CNN.

Baykar, producătorul de drone, a precizat într-o declarație pe Facebook: „Baykar nu va accepta plata pentru TB2 și va trimite 3 drone gratuit pe frontul de război ucrainean. Cerem ca fondurile strânse să fie trimise în schimb către poporul ucrainean care luptă. Suntem mișcați de solidaritatea și hotărârea lor în fața unor provocări aparent insurmontabile”.

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării, a confirmat, de asemenea, livrarea gratuită a dronelor, scriind pe Facebook: „Este greu de crezut, dar Baykar Makin, un producător de (drone) „Bayraktar”, își predă «păsările» Forțelor Armate ale Ucrainei pentru a doua oară absolut gratuit”.


UPDATE 16:30. Liderii G7 au convenit să analizeze introducerea unor plafonări de preț la importurile de petrol și gaze rusești pentru a încerca să limiteze capacitatea Moscovei de a finanța războiul în Ucraina, scrie Reuters.

„Invităm toate țările care au aceleași concepții să ia în considerare să ni se alăture în acțiunile noastre”, au spus liderii G7 în comunicat.

Războiul din Ucraina și consecințele sale economice dramatice, în special creșterea inflației, au dominat summitul din acest an.


UPDATE 16:01. Cancelarul german Olaf Scholz a spus că G7 va continua „să sprijine împreună Ucraina”, potrivit The Guardian.

„Suntem de acord că președintele Putin nu trebuie să câștige acest război și vom continua să sprijinim și să creștem costurile, din punct de vedere economic și politic, pentru președintele Putin”.

Adresându-se liderilor europeni, Scholz a spus, pe lângă furnizarea de sprijin umanitar și militar, trebuie mobilizați bani suplimentari pentru reconstrucția pe termen lung a Ucrainei. „Avem nevoie de un plan”, a spus el. „Acest lucru trebuie planificat bine și dezvoltat bine.”

UPDATE 15:35. Lîsîceansk este „ultimul avanpost din regiunea Luhansk” al armatei ucrainene și este atacat „din diferite direcții”, a declarat marți șeful administrației militare din regiunea Luhansk, Serghei Gaidai, citat de CNN.

Scopul acum este „să reziste cât mai mult posibil”, a scris Gaidai pe Telegram, adăugând că orașul „este distrus în fiecare zi și este extrem de periculos ca populația să rămână acolo”.

În încercarea de a da o notă pozitivă situației din orașul asediat, Gaidai a spus că orașul are suficientă mâncare și medicamente pentru a rezista „mai multe săptămâni”, potrivit CNN. Căderea orașului strategic Lisichansk ar însemna practic ca forțele ruse să controleze întreaga regiune Lugansk.


UPDATE 15:12. Imagini de groază surprinse de camerele de supraveghere a unui parc din preajma centrului comercial din Kremenciug, Ucraina și care a fost distrus de un atac al Armatei ruse.

Din imagini se vede cât de puternic a fost suflul exploziei la câteva sute de metri de la locul impactului rachetei.



UPDATE 15:00. Rusia a anunțat marți că a interzis accesul pe teritoriul său a încă 25 de americani, printre care Jill și Ashley Biden, soția și fiica președintelui american Joe Biden, ca răspuns la sancțiunile adoptate de SUA, informează Reuters. Rusia le-a adăugat pe cele două femei pe „lista cu interdicții", alături de o serie de alte personalități.

Ministerul rus de Externe a declarat că această măsură a fost luată „ca răspuns la sancțiunile tot mai extinse ale SUA împotriva personalităților politice și publice din Rusia".


UPDATE 14:36. Pe 28 iunie, Ucraina a mai organizat un schimb de prizonieri cu Rusia: 16 militari ucraineni și un civil au fost returnați acasă. Acest lucru a fost raportat de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării, scrie Hromadske.

Schimbul a avut loc după formula 17 la 15. Dintre cei 16 militari ucraineni, doi erau ofițeri și 14 soldați. Cinci dintre cei eliberați sunt răniți grav și au nevoie de tratament imediat. Autoritățile ucrainene dau asigurări că lucrările continuă la întoarcerea altor prizonieri ucraineni.

Schimbul a avut loc în zona Nikolaev.


UPDATE 13:56. Ministrul de Interne al Ucrainei, Denis Monastyrskiy, a declarat într-un briefing că 21 de persoane sunt încă date dispărute după atacul asupra centrului comercial Kremenciuk.

„Avem cadavrele a 18 persoane, 21 de persoane sunt încă dispărute”, a spus Monastyrskiy, adăugând că unele dintre persoanele dispărute ar putea fi printre cele 18 cadavre care au fost găsite, scrie The Guardian.


UPDATE 13:30. Primarul orașului Nikolaev, unul dintre cele mai atacate din Ucraina anunță că în această dimineață, asupra localității au fost lansate 8 rechete de croazieră. Una dintre acestea a căzut pe stadionul din localitate, iar craterul pe care l-au făcut are o adâncime de minim 5 metri și diametrul de 15 metri.

Stadionul se află într-o zonă centrală a Nicolaevului, a fost recent renovat, iar în preajmă nu se găsește niciun obiectiv militar, mai spune primarul Oleksandr Senkevici.

Nu au fost înregistrate victime.



UPDATE 12:55. Astăzi, 28 iunie, ocupanții ruși l-au reținut pe primarul Hersonului, Igor Kolihaev. Locația lui este momentan necunoscută. Acest lucru a fost anunțat de secretarul său de presă Halyna Lyashevska și de serviciul de presă al Consiliului orașului Herson pe Facebook.

Potrivit Ukrinform, citând date de la corespondentul său, primarul era la lucru în birou, unde s-au mutat angajații comitetului executiv al orașului care au rămas în oraș. A fost luat de la birou cu cătușe.

Rușii continuă să bombardeze așezările eliberate ale Forțelor Armate și să dețină poziții în teritoriile ocupate în regiunea Herson.

Ocupanții luptă cu tot felul de arme, trăgând cu rachete chiar și în satele mici unde nu există infrastructură militară.


UPDATE 12:25. Secretarul de externe al Regatului Unit a avut o discuție cu prim-ministrul ucrainean Denis Șmigal.

„Apel important cu prim-ministrul Denis Smigal în această dimineață pentru a discuta despre ultimele evenimente și despre Conferința de redresare a Ucrainei care va avea loc săptămâna viitoare. Regatul Unit este solidar cu poporul ucrainean și vom lucra cu ei pentru a-și sprijini planurile de reconstrucție”, a scris Liz Truss pe Twitter.



UPDATE 12:05. Cel puțin 36 de persoane sunt încă dispărute după ce o rachetă rusă a lovit luni un centru comercial aglomerat din orașul ucrainean Kremenchuk, au declarat procurorii ucraineni pentru The Guardian.

Se crede că aproximativ 18 persoane au fost ucise.

Militari, voluntari, pompieri și polițiști au lucrat non-stop pentru recuperarea cadavrelor din dărâmături. Autoritățile estimează că în acea după-amiază se aflau între 200 și 1000 de persoane în mall. Mulți au reușit să fugă la un adăpost anti-bombă din apropiere când au auzit sirenele raidului aerian. Alții nu au ajuns la timp și au rămas prinși în clădire.


UPDATE 11:28 Summitul NATO de la Madrid de săptămâna aceasta vine într-un moment critic din istoria de 73 de ani a alianței. Invazia Ucrainei de către Rusia a fost descrisă ca fiind cel mai mare șoc strategic pentru Occident de la atacurile din 11 septembrie 2001.

În cadrul reuniunii, liderii celor 30 de state membre NATO vor decide asupra unui pachet consolidat de asistență pentru Ucraina pentru a putea face față agresiunii militare a Rusiei, precum și pachete de sprijin pentru partenerii Georgia, Bosnia și Herțegovina și Republica Moldova, a anunțat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.


UPDATE 10:40. Rusia a pierdut peste 35,2 mii de soldați în războiul împotriva Ucrainei, dintre care 250 în ultimele 24 de ore.


UPDATE 10:25. Canada va extinde sancțiunile împotriva Rusiei și Belarusului.

Pe 27 iunie, premierul canadian Justin Trudeau a anunțat sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei și Belarusului. În special, restricțiile vizează 6 persoane fizice și 46 de persoane juridice legate de sectorul rus de apărare.

De asemenea, vor fi impuse sancțiuni pentru 15 ucraineni care susțin războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Restricțiile se aplică și pentru 13 oficiali și militari din Belarus, precum și pentru două companii din Belarus.


UPDATE 09:55. Ucraina a solicitat luni o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la cele mai recente bombardamente ruseşti împotriva unor ţinte civile, reuniune care va avea loc marţi la ora 19:00 GMT, informează AFP.

Conform anunţului făcut de preşedinţia albaneză a Consiliului de Securitate al ONU, atacul cu rachetă de luni asupra unui centru comercial din oraşul Kremenciuk „va fi subiectul principal” al acestei sesiuni, a declarat un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice albaneze.

În cadrul întâlnirii de marţi va fi dezbătut şi atacul cu rachete de la Kiev care a ţintit duminică un complex rezidenţial din apropierea centrului capitalei ucrainene.


UPDATE 09:25. 341 de copii au murit în urma agresiunii armate ruse din Ucraina

În dimineața zilei de 28 iunie, peste 963 de copii au fost răniți în Ucraina ca urmare a unei agresiuni armate pe scară largă din partea Federației Ruse. Potrivit informațiilor oficiale ale procurorilor pentru minori, 341 de copii au fost uciși și peste 622 au fost răniți.

Aceste cifre nu sunt definitive, întrucât se lucrează pentru stabilirea lor în locurile de ostilități active, în teritoriile ocupate temporar și eliberate.

Cei mai afectați copii au fost în regiunea Donețk - 336, regiunea Harkov - 183, regiunea Kiev - 116, regiunea Cernihiv - 68, regiunea Luhansk - 57, regiunea Herson - 52, regiunea Mykolaiv - 48, regiunea Zaporizhia - 31, regiunea Sumy - 17 .



UPDATE 09:03. Pierderile totale de luptă ale armatei ruse din 24 februarie până în prezent, raportate de forțele ucrainene:

personal - aproximativ 35.250 (+ 250);
rezervoare - 1.567 (+15);
mașini blindate de luptă / APV - 3.704 (+17);
sisteme de artilerie - 778 (+7);
RSZV / MLRS - 243 (+0);
sisteme de război antiaerian - 102 (+1);
avioane - 217 (+0);
elicoptere - 185 (+1);
UAV nivel operațional-tactic - 636 (+0);
rachete de croazieră - 139 (+0);
nave de război / bărci - 14 (+0);
vehicule și rezervoare de combustibil - 2.589 (+14);
echipamente speciale - 61 (+1).


UPDATE 09:00. Din rezumatul Statului Major al SBU la ora 6:00 pe 28 iunie 2022:

- În direcția Harkiv, trupele ruse își concentrează principalele eforturi pe prevenirea înaintării trupelor ucrainene la granița cu Ucraina, continuă să desfășoare operațiuni de asalt pentru a îmbunătăți situația tactică și a constrânge acțiunile unităților Forțelor de Apărare ucrainene;

- În direcția Slaviansk, trupele ruse creează condiții pentru un atac asupra Slaviansk. Eforturile principale sunt concentrate pe continuarea ofensivei în direcția Izium - Slaviansk;

- Nu au existat operațiuni active în direcția Kramatorsk, cu excepția bombardării așezărilor Mayaki și Tatyanovka;

- În direcția Lîsîceansk, forțele ruse nu lasă nicio speranță de a prelua controlul autostrăzii Bakhmut-Lîsîceansk;

- În direcția Yuzhnobuzh, inamicul își concentrează principalele eforturi pe menținerea liniilor ocupate anterior, prevenind contraatacuri ucrainene în regiunile Herson și Nikolaev.


UPDATE 08:24. Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, urmează să ceară creșterea cheltuielilor pentru armata britanică, în lumina invaziei Rusiei în Ucraina.

El va ține un discurs pe acest subiect marți, dar ar fi trimis deja o scrisoare oficială premierului prin care îi cere să majoreze cheltuielile pentru apărare la 2,5% din PIB până în 2028.

Acum, Marea Britanie cheltuiește aproximativ 2% din PIB pentru apărare, ceea ce este în conformitate cu obiectivul stabilit de NATO pentru țările membre ale alianței.

Guvernul a anunțat o creștere a cheltuielilor militare în 2020. Într-o scrisoare către Boris Johnson, secretarul Apărării i-ar cere, de asemenea, primului ministru să îndemne alți lideri NATO să majoreze cheltuielile pentru apărare ale țărilor lor la 2,5% din venitul național.


UPDATE 08:00. „Rusia este o rușine pentru omenire” - este reacția ministrului de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, în urma atacului rușilor de la centrului comercial din Kremenciuk.

„Un centru comercial mare din Kremenciuk, cu sute de civili înăuntru, a fost lovit de un bombardament rusesc. Rusia este o rușine pentru omenire și trebuie să sufere consecințele. Răspunsul ar trebui să fie mai multe arme grele pentru Ucraina, mai multe sancțiuni pentru Rusia și mai multe companii care pleacă din Rusia”, a scris, pe Twitter, ministrul Kuleba.


UPDATE 07:50. Premierul britanic Boris Johnson a adresat o invitație deschisă oamenilor de știință ruși, nemulțumiți de politicile lui Putin și de situația din țară, să se mute în Marea Britanie, scrie The Guardian.

Această ofertă pentru oamenii de știință ruși, a spus Johnson, este o extensie a sistemului existent de parteneriate cu universitățile ucrainene, permițând oamenilor de știință ucraineni să-și continue cercetările în Marea Britanie.

„Academicieni și cercetători ruși care privesc violența lui Putin cu consternare și care nu se mai simt în siguranță în Rusia: nu ezitați să aplicați pentru a vă muta în Marea Britanie și a lucra într-o țară care prețuiește deschiderea, libertatea și căutarea cunoașterii”, a spus Johnson.

Ca parte a programului Researchers at Risk, al cărui buget a fost acum majorat cu aproape 10 milioane de lire sterline, aproximativ 130 de oameni de știință ucraineni vor veni în Marea Britanie, relatează The Guardian. Autoritățile britanice oferă acum un sprijin similar omologilor lor ruși.


UPDATE 07:23. Liderii G7 reuniți în Bavaria au emis o declarație comună cu privire la atacul cu rachetă asupra unui centru comercial din Kremenchuk.

Iată principalele prevederi:

- Noi, liderii G7, condamnăm atacul atroce asupra unui mall din Kremenchuk. Împreună cu Ucraina, plângem victimele nevinovate ale acestui atac brutal;

- Atacurile împotriva civililor nevinovați sunt o crimă de război;

- Președintele rus Putin și toți cei responsabili vor fi trași la răspundere;

- Astăzi am subliniat sprijinul nostru neclintit pentru Ucraina în fața agresiunii ruse, un război arbitrar nejustificat, care se desfășoară de 124 de zile;

- Vom continua să oferim Ucrainei sprijin financiar, umanitar și militar atâta timp cât va fi necesar;

- Nu ne vom odihni până când Rusia își încheie războiul brutal și lipsit de sens cu Ucraina.


UPDATE 07:15. Bombardamentele ruse au ucis luni cinci civili la Harkov, a anunţat guvernatorul regiunii din nord-estul Ucrainei, Oleg Sinehubov, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Oficialul a adăugat că atacurile s-au soldat şi cu 22 de răniţi, inclusiv cinci copii, „cu toţii civili din Harkov care mergeau pe străzi, la locurile de joacă”.

„Condoleanţele mele sincere familiilor lor”, a transmis guvernatorul printr-un mesaj pe Twitter.


UPDATE 07:10. Cel puţin opt civili ucraineni au fost ucişi şi alţi 21 au fost răniţi, luni, într-un bombardament al armatei ruse, în timp ce se aprovizionau cu apă în estul oraşului Lîsîceansk.

„Ruşii au tras într-o mulţime de oameni cu mai multe lansatoare de rachete Uragan în timp ce civilii se aprovizionau cu apă dintr-o cisternă. Opt locuitori din Lîsîceansk au murit, iar alţi 21 au fost duşi la spital”, a scris pe Telegram Serghei Gaidai, guvernatorul regiunii Luhansk.

Această localitate este următoarea ţintă a forţelor ruse după ce oraşul Severodoneţk a fost ocupat la capătul a mai multor săptămâni de lupte care au devastat cele două oraşe şi au provocat moartea a zeci de civili. Este ultimul oraş important rămas necucerit de forţele ruse în regiunea Luhansk, una dintre cele două provincii ale Donbasului.


UPDATE 07:00. Consilierul ministrului de interne Anton Gheraşcenko a anunțat în dimineața zilei de astăzi că numărul morților după atacul cu rachetă asupra mall-ului din Kremenciuk, regiunea Poltava, a crescut la 16, alți 59 sunt răniți, iar 25 au fost spitalizați.


REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie și 27 iunie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media