FOTO/VIDEO/ „Jos guvernarea”. Protest PCRM și ȘOR în fața Executivului. Socialiștii au lipsit de la manifestație

18 mai 2022, 15:06 Societate 180
Protest PCRM și ȘOR.  Sursa: Replica Media

Simpatizanții Partidului Comuniștilor din Republica Moldova au protestat astăzi în fața Guvernului. La manifestație s-a alăturat și Partidul ȘOR, în frunte cu Marina Tauber. Protestatarii au cerut demisia guvernării, chiar în timpul ședinței Legislativului.

Susținătorii au scandat „Jos guvernarea” și „Jos PAS”, și au criticat situația social-economică din țară. De asemenea, la protest a participat si deputatul PCRM Oleg Reidman care a asociat ceea ce se întâmplă acum în Moldova drept un genocid social. La protest au participat circa 50 de persoane.

„Noi nu trebuie să răbdăm mult acest lucru, trebuie să ne exprimăm poziția. Începem cu acțiuni mai mici și apoi vom ajunge la proteste masive. Acest Guvern trebuie să plece în demisie”, a menționat Reidman.

„Noi vom continua această luptă! Și acesta este primul pas în lupta cu ceea ce se întâmplă în țara noastră. Ne-au promis vremuri bune, unde sunt ele? Vedem că cresc doar prețurile, dar pensiile, alocațiile, salariile? Jos PAS.

Deși au anunțat proteste masive în următoarea perioadă, la adresa guvernării, socialiștii nu au fost prezenți la manifestație. Acest lucru l-a anunțat într-un comunicat, cu câteva ore înainte de a începe protestul.

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova anunță, că nu va participa la acțiunea de protest de astăzi din fața Guvernului, pe motiv că au intervenit schimbări, în agenda de activități a formațiunii”, se arată într-o reacție scurtă a formațiunii oferită mass-media, fără a se oferi mai multe detalii.Anatol
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media