Ambasada SUA și-a reînceput activitatea în Ucraina. Steagul american, arborat la Kiev

18 mai 2022, 21:36 SUA 165
Ambasada Statelor Unite ale Americii și-a reînceput activitatea la Kiev.  Sursa: REUTERS

Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) în Ucraina și-a reluat astăzi, 18 mai, activitatea la Kiev după evacuarea forțată a diplomaților în legătură cu invazia Rusiei în Ucraina, scrie REUTERS.

„Redeschidem oficial operațiunile”, reprezentantul diplomatic Daniel Langenkamp pentru Reuters, cu puțin timp înainte ca steagul SUA să fie ridicat deasupra ambasadei.

El a spus că un număr mic de diplomați se vor întoarce inițial pentru a ocupa misiunea.

„Operațiunile consulare nu se vor relua imediat și un aviz de interdicție de călătorie din partea Departamentului de Stat rămâne în vigoare în toată Ucraina”, a spus Langenkamp.

Ambasada SUA s-a închis pe 14 februarie, cu zece zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina. Personalul ambasadei a petrecut primele două luni de război în Polonia, dar însărcinatul cu afaceri, Kristina Kvien, s-a întors în Ucraina pe 2 mai, vizitând orașul Lviv.

Multe țări occidentale, inclusiv Franța, Germania și Marea Britanie și-au redeschis ambasadele la Kiev în ultima lună, după ce trupele ruse s-au retras din nordul Ucrainei pentru a se concentra asupra unei ofensive în estul țării.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media