Oficial: CEC a stabilit data alegerilor noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți - 21 noiembrie 2021

7 septembrie 2021, 11:20 Politică 98
Primăria Bălți.  Sursa: Averin/Wiki

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit marți, 7 septembrie, data alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți, după ce recent, fostul primar, Renato Usatîi, și-a dat demisia. Astfel, scrutinul va avea loc la 21 noiembrie 2021.

Președintele CEC, Dorin Cimil, a anunțat că a luat act de vacanța funcției de primar al municipiului Bălți și a propus stabilirea datei de 21 noiembrie pentru desfășurarea alegerilor locale noi.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat unanim.

Renato Usatîi a anunțat, la 2 septembrie, că demisionează din funcția de primar al Bălțiului. Totodată, acesta a declarat că toți liderii Partidului Nostru din organizațiile teritoriale își dau demisia și formațiunea va trece printr-un proces de reformare.

Amintim că, Renato Usatîi a anunțat la 12 iulie, că pleacă din funcția de primar de Bălți și din funcția de președinte al Partidului Nostru, motivând că a luat o astfel de decizie în urma înregistrării unui scor scăzut la alegerile parlamentare în municipiu.

În prezent, interimatul funcției de primar al municipiul Bălți îl exercită Nicolai Grigorișin, care a ocupat funcția de primar în perioada 2018 - 2019.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media