DOC/ VIDEO/ Angajații sistemului în sănătate sau familiile acestora vor primi indemnizații de la stat doar dacă cadrele medicale sunt vaccinate împotriva COVID-19

13 octombrie 2021, 16:28 Sănătate 191
Bani, salariu.  Sursa: TVR Moldova

Condițiile pentru acordarea indemnizațiilor de la stat, în valoare de 16.000 de lei pentru lucrătorii medicali infectați cu COVID-19 și cea de 100.000 de lei pentru familiile lucrătorilor medicali care au decedat în urma complicațiilor provocate de virus, se modifică. Astel, suma va fi primită doar de angajații sistemului de sănătate ce au fost vaccinați împotriva noului coronavirus. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de membrii cabinetului de miniștri în ședința de astăzi, 13 octombrie.

„Vaccinarea împotriva COVID-19 constituie măsura eficientă de prevenire și reducere a riscului de îmbolnăvire. Odată ce a fost asigurat și în continuare se asigură accesul universal la vaccin pentru toți angajații sistemului de sănătate, lucrătorii medicali care evită sau refuză administrarea vaccinului, nu se vor mai încadra în categoria celor eligibili pentru a beneficia de indemnizația oferită din partea statului în legătură cu expunerea la riscul de îmbolnăvire”, se menționează în hotărârea aprobată de Guvern.

În cadrul conferinței de presă organizate cu ocazia lansării proiectului de monitorizare la distanță a pacientului cu COVID-19, ministra Sănătății a explicat această decizie a instituției pe care o conduce.

„Nu este o condiție, dar o solicitare. Noi nu putem să păstrăm moftul medicilor din prima linie de a nu fi vaccinați, de a lucra în secțiile COVID și de a-i plăti din banii contribuabililor o îndemnizație de îmbolnăvire”, a punctat Nemerenco.La nivel național, numărul persoanelor vaccinate cu schema completă constitutie 816.616.
Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media