Israel: Primul caz de mutație a variantei Delta – AY4.2, depistat la un copil din Republica Moldova, pe aeroportul Ben Gurion

20 octombrie 2021, 10:10 Sănătate 185
Medicii testează pasagerii pentru COVID-19 pe Aeroportul Internațional Ben Gurion.  Sursa: www.timesofisrael.com

O nouă mutație a COVID-19, derivată din tulpina Delta, a fost depistată la un copil a un băiat, în vârstă de 11 ani, care a aterizat în Israel din Republica Moldova, au declarat marți, 19 octombrie, oficialii din domeniul sănătății, scrie The Times of Israel.

Mutația Deltei a fost depistată pentru prima dată în Israel la un băiat de 11 ani care a intrat în țară din Republica Moldova. Marți seara, pe data de 19 octombrie curent, pe aeroportul Ben Gurion din Israel, a fost diagnosticat și trimis în carantină, potrivit Channel 12.

Oficialii Ministerului Sănătății din Israel intenționează să organizeze o întâlnire cu privire la noua mutație a COVID-19, derivată din Delta, potrivit Walla, pe fondul temerilor că derivata tulpinii Delta a virusului din Israel ar putea crește numărul de infecții COVID-19.

O nouă mutație a noului tip de coronavirus, derivată din Delta, care poate fi cu 10-15% mai contagioasă decât tulpina Delta, se răspândește rapid în Marea Britanie, potrivit Financial Times, cu referire la omul de știință al Institutului Wellcome Sanger din Cambridge, Jeffrey Barrett și directorul Institutului de Genetică de la Universitatea din Londra, François Ballou, tvrain.ru.

Ballou susține că AY.4.2 poate fi cea mai contagioasă mutație a coronavirusului de la începutul pandemiei. Cu toate acestea, el observă că s-a răspândit doar în Marea Britanie.

FT notează că noua mutație reprezintă deja aproape 10% din toate cazurile de coronavirus din Marea Britanie.

Ballou a spus că tulpina ar putea fi plasată „sub supraveghere”, după care va fi numită sub forma unei litere în alfabetul grecesc.

Barrett a menționat că, deși mutația este mai infecțioasă decât tulpina Delta, creșterea cazurilor depistate de coronavirus în Marea Britanie nu este asociată cu răspândirea acesteia, ci cu măsurile de securitate din țară.

Peste 49 de mii de cazuri de infecție cu coronavirus au fost, la 18 octombrie, depistate în Marea Britanie. Aceasta este cea mai mare cifră de la mijlocul lunii iulie a acestui an.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media