Nicu Popescu a avut o întrevedere cu șeful diplomației americane Antony Blinken: „Am fost bucuros să primesc mesajul puternic de susținere din partea SUA”

2 decembrie 2021, 17:25 Politică 117
Nicu Popescu a avut o întrevedere cu șeful diplomației americane Antony Blinken.  Sursa: MAEIE

În cadrul reuniunii Consiliului ministerial al OSCE, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut o întrevedere cu șeful diplomației americane Antony Blinken. În cadrul întrevederii, șefii celor două diplomații au discutat subiecte ce țin de dezvoltarea și consolidarea relațiilor moldo-americane pe diverse domenii de interes reciproc în cadrul Dialogului strategic, necesitatea de a relansa grupurile de lucru sectoriale în domeniul justiției și a statului de drept, comercial-economic, securității energetice.

„Am fost bucuros să primesc mesajul puternic de susținere din partea Statelor Unite ale Americii pentru agenda de reforme inițiate de autorități.” – a spus ministrul Nicu Popescu.

Totodată, diplomații au efectuat un schimb de opinii cu privire la situația curentă în regiunea Europei de Est, precum și evoluțiile recente pe dosarul transnistrean. În context, vicepremierul Nicu Popescu a mulțumit interlocutorului său pentru sprijinul Statelor Unite ale Americii în formatul de negocieri 5+2.

„Am remarcat utilitatea asistenței și expertizei americane în consolidarea instituțiilor democratice, lupta împotriva corupției de nivel înalt, avansarea reformei justiției, și îmbunătățirea climatului investițional.” – a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Nicu Popescu participă la lucrările celei de-a 28-a reuniuni anuale a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care se desfășoară în perioada 1 - 3 decembrie, în orașul Stockholm, Regatul Suediei, statul care deține președinția în exercițiu a organizației.

În cadrul reuniunii, miniștrii de externe ai celor 57 de state participante la OSCE efectuaează un schimb de opinii pe chestiuni de actualitate de pe agenda organizației pe cele trei dimensiuni: politico-militară, economică și mediu ambiant, și umanitară.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media