FOTO/ Femeie din Glodeni, în stare gravă după ce a căzut de la înălțime. A fost transportată cu elicopterul SMURD la Chișinău

25 noiembrie 2021, 16:39 Sănătate 69
Intervenție SMURD la Glodeni.  Sursa: IGSU

O femeie de 43 de ani a fost transportată cu elicopterul SMURD Iași la Chișinău. Aceasta a căzut de la înălțime și a suferit un traumatism cranio-cerebral sever, având nevoie de îngrijiri medicale și investigații complexe care sunt disponibile doar la spitalele din capitală.

Potrivit Inspectoratului Național pentru Situații de Urgență (IGSU), intervenția SMURD a fost efectuată în după amiaza zilei de 25 noiembrie.

Un echipaj aeromedical SMURD Iași a transportat femeia a fost preluată de la spitalul raional și transportată în siguranță pe calea aerului, fiind monitorizată permanent de paramedici. În timpul zborului femeia în stare stabilă nu a suferit complicații.

Elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din capitală de unde pacienta a fost preluată și transportată de Serviciul Republican Aviasan la Institutul de Medicină Urgentă pentru ulterioare investigații și îngrijiri medicale.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2021 aceasta este a treisprezecea intervenție aeromedicală SMURD realizată pentru cetățenii Republicii Moldova.


Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media