Judecătorul Ion Chirtoacă, desemnat președinte interimar al Asociației Judecătorilor din Republica Moldova

5 decembrie 2021, 13:45 Justiție 152
Ion Chirtoacă.  Sursa: TV8

Consiliul executiv al Asociației Judecătorilor din Republica Moldova anunță că s-a întrunit ieri ședința Consiliului executiv al Asociației, în cadrul căreia a luat act de cererea de demisie a Președintelui Asociației Judecătorilor din Republica Moldova, judecătorul Clima Vladislav. Totodată, în cadrul ședinței a fost desemnat în calitate de președinte interimar al Asociației, până la desfășurarea Congresului Asociației Judecătorilor din Republica Moldova, pe judecătorul judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, Ion Chirtoacă.

Totodată în temeiul prevederilor art. 28 din Legea nr. 86 din 11 iunie 2020, cu privire la organizațiile necomerciale, având în vedere necesitatea aducerii în concordanță a reglementărilor statutare ale Asociației la reglementările Legii, Consiliul executiv al Asociației a decis convocarea Congresului Asociației Judecătorilor din Republica Moldova la data de 5 februarie 2022, orele 11:00 (ordinea de zi și locația urmând a fi stabilită ulterior).

Concomitent, Consiliul executiv al Asociației Judecătorilor din Republica Moldova a dezbătut și acceptat în principiu opinia Asociației Judecătorilor din Republica Moldova asupra proiectului conceptului privind evaluarea extraordinară a judecătorilor și procurorilor, elaborat de către președintele în demisie al asociației, Clima Vladislav, împuternicind președintele interimar, dl Ion Chirtoacă cu definitivarea și publicarea opiniei.

Judecătorul Vladilslav Clima a anunțat demisia sa din funcția de președinte al Asociației Judecătorilor din Republica Moldova. Mesajul a fost postat pe pagina de facebook al asociației. Clima spune că a pledat mereu pentru integritatea și corectitudinea sistemului judecătoresc, însă atacurile la care a fost supus sistemul judecătoresc în ultimii ani, au rezultat cu diminuarea încrederii și distorsionarea percepției societății.

Vladislav Clima spune că va pleda și în continuare pentru aceleași valori, rămâne judecător și își exprimă speranța ca reforma justiției ca avea loc și că sistemul judecătoresc va fi consolidat.


Prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 1976-VII din 17 martie 2016, Ion Chitoacă a fost numit, pe un termen de cinci ani, în funcția de judecător la Judecătoria Centru, municipiul Chișinău.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmareste-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media