SIS: Șase foști și actuali ofițeri MAI, inclusiv fostul adjunct SPIA, reținuți pentru fabricarea unui dosar de viol

5 octombrie 2021, 10:46 Justiție 315
dosar penal.  Sursa: zdg
În urma perchezițiilor desfășurate în această dimineață de către Serviciul de Informații și Securitate (SIS), Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au fost reținuți șase foști și actuali angajați ai MAI, incusliv fostul șef adjunct al SPIA, Vadim Mînzărari. Aceștia sunt suspectați de înscenarea unui viol cu scopul de a fabrica un dosar penal unui fost angajat MAI.

În fapt, în cadrul urmăririi penale au fost documentate acțiuni ce țin de fabricarea unui dosar penal privind o pretinsă infracțiune de natură sexuală, care ar fi fost săvârșită de un fost angajat MAI. Bănuiții, folosindu-se de statutul special, ar fi racolat o persoană în vederea denunțării false cu bună ştiinţă și ar fi asistat-o în falsificarea probelor prezentate, cu utilizarea tehnicii speciale”, se arată în nota informativă emisă de SIS.

Potrivit PCCOCS, acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul dosarului fostei Direcții 5 a MAI.

PCCOCS continuă investigațiile în dosarul Direcției nr. 5 a Inspectoratului General al Poliției (IGP). În acest scop, au fost efectuate un șir de percheziții la domiciliul persoanelor implicate în activitatea frauduloasă a acestei subdiviziuni a MAI. Este un dosar de proporții, cu diferite obiecte de investigații.”, a precizat Emil Gaitur.

În cazul în care persoanele reținute vor fi găsite vinovate, acestea riscă pedeapsă penală cu închisoare de la 2 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 5 ani la 10 ani.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media