Platon ar avea datorii la stat de peste 12 milioane de lei, iar Plahotniuc - 1,3 milioane. Deputat PAS: „Chiar dacă ați fugit din țară ca niște fricoși, impozitele trebuiesc plătite”

5 octombrie 2021, 16:47 Politică 305
Veaceslav Platon, Vladimir Plahotniuc.  Sursa: IPN/Agora
Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon și oligarhul Vladimir Plahotniuc, ambii căutați de justiția din Republica Moldova, ar avea datorii la stat de circa 12,2 și, respectiv, 1,4 milioane de lei. Informația a fost făcută publică de către deputatul PAS, Dumitru Alaiba, care a prezentat și două acte fiscale care ar proba acest lucru.

„Din surse foarte demne de încredere: Platon are datorii la stat în sumă de peste 12,2 milioane lei, iar Plahotniuc - aproape 1,4 milioane lei„, a scris parlamentarul pe pagina sa oficială de Facebook.

Alaiba i-a îndemnat pe cei doi să-și plătească impozitele la stat.

„Domnilor oligarhi fugari, chiar dacă ați ales să fugiți din țară, ca niște fricoși, totuși impozitele trebuiesc plătite. Statul are nevoie de aceste 14 milioane de lei. Despre recuperarea activelor fraudate - bani furați de la oamenii din cea mai săracă țară din Europa - nu o să zic în această postare. Știm cu toții că sunt de ordinul miliardelor, nu milioanelor”, a mai scris deputatul.
Am solicitat reprezentanților Serviciului Fiscal de Stat să se expună asupra veridicității actelor prezentate de Dumitru Alaiba.

De asemenea, l-am contactat telefonic pe avocatul lui Veaceslav Platon, Alexandru Bodnariuc, pentru a cere confirmarea sau infirmarea informației, dar și un comentariu din partea clientului său.

Vom reveni cu detalii.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media