Ministerul de Externe privind participarea ambasadorului Federației Ruse la așa numita inaugurare de la Tiraspol „ O acțiune neprietenoasă”

18 decembrie 2021, 16:11 Politică 185
Ambasadorul Rusiei, în dreapta lui Vadim Krasnoselski.  Sursa: captură video

„O acțiune neprietenoasă”. Așa a calificat Ministerul de Externe participarea ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, la așa numita “inaugurare” a liderului de la Tiraspol. Potrivit oficialilor de la Chișinău, așa zisele ”alegeri prezidențiale” din regiunea transnistreană sunt nelegitime și contrare cadrului constituțional al Republicii Moldova.

În acest sens, participarea șefului misiunii diplomatice a Federației Ruse la astfel de acțiuni este considerată de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene drept o acțiune neprietenoasă.

„Prezența diplomaților străini în activitățile ce pot fi utilizate în scopuri de propagandă niciodată nu va contribui de o manieră pozitivă nici la reglementarea conflictului transnistrean, nici la dezvoltarea unor relații bilaterale bazate pe respect reciproc.
Această poziție va fi comunicată ambasadorului Federației Ruse în timpul apropiat”, se arată în comunicatul oficial.

Ambasada Rusiei de la Chișinău nu a comentat prezența șefului misiunii diplomatice ruse la Tiraspol.

Menționăm că administrați constituțională de la Chișinău și comunitatea internațională nu recunosc așa-numitele alegeri din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Chiar și așa, acum câteva zile, fostul șef de stat și liderul PSRM, Igor Dodon, l-a felicitat pe liderul separatist de la Tiraspol. Mai mult, acesta a declarat că nerecunoașterea acestor „alegeri” este „o insultă la adresa conaționalilor noștri”.

Vadim Krasnoselski a fost reales lider al structurii politice nerecunoscute de la Tiraspol, la așa-zisele „alegeri prezidențiale” care au avut loc duminică, 12 decembrie în regiunea transnistreană. Presa din stânga Nistrului scrie că acesta a fost ales cu 79,4 % fin voturi, chiar dacă la pretinsul scrutin electoral a fost înregistrată o prezență extrem de joasă - doar 35,2 %.

Cristian
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media