Reprezentanta Ucrainei, Alina Pash, la Eurovision Song Contest anunță că se retrage din competiție. „Sunt un artist, nu un politician”

17 februarie 2022, 12:37 Muzică 466
Alina Pash.  Sursa: eurovisionworld.com

Reprezentanta Ucrainei la Eurovision Song Contest 2022, Alina Pash a anunțat că renunță la participarea sa la concurs. Asta deși, în urmă cu câteva zile ea a câștigat preselecția națională. Anunțul a fost făcut de către aceasta pe pagina sa de Instagram.

Alina Pash se află în centrul unui scandal, fiind acuzată că ar fi vizitat ilegal Crimeea în 2015, scrie publicația locală Pravda.

„Sunt un artist, nu un politician. Nu am o armată de PR, manageri, avocați care să reziste tuturor atacurilor și presiunilor, spargerii rețelelor mele de socializare și amenințări. Nu vreau acest război virtual și ură. Războiul principal este cel străin, care a venit în țara mea în 2014. Nu vreau să mai fac parte din această poveste murdară. Cu inima grea, îmi retrag candidatura ca reprezentant al Ucrainei la Eurovision Song Contest. Îmi pare incredibil de rău. Vom contacta UA:PBC și vom semna toate documentele necesare”, a scris cântăreața.

Potrivit NewsMaker, decizia a fost luată în urma unui scandal, care a izbucnit după ce Alina Pash a învins în cadrul etapei naționale a Eurovision 2022. Îndată după anunțarea rezultatelor, susținătorii altor artiști au acuzat organizatorii că nu au fost corecți atunci când au numărat voturile. Ulterior, pe rețelele de socializare a apărut informația că Alina Pash este inclusă în baza de date „Pacificatorul” („Миротворец”) pentru că ar fi călătorit ilegal în Crimeea în anul 2015. Interpreta a prezentat un document care confirmă că a călătorit legal, însă pe 15 februarie, Serviciul de Grăniceri a anunțat că nu a eliberat documentul, respectiv acesta este fals.


Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media