Polonia a blocat conturile ambasadei Rusiei la Varșovia, pe care o acuză că finanțează „activități teroriste”

24 martie 2022, 12:36 Externe 100
Ambasada Rusiei la Varșovia.  Sursa: Profimedia Images

Polonia a blocat conturile bancare ale ambasadei Federației Ruse. Ambasadorul Serghei Andreev, a declarat ca acest lucru s-a întâmplat pentru ca polonezii i-au acuzat de „finanțare a terorismului”, scrie The Guardian.

Confruntarea diplomatică dintre Polonia și Rusia continuă. După ce miercuri Polonia a decis expulzarea a 45 de diplomați ruși, acuzați de spionaj, joi a blocat conturile ambasadei Rusiei de la Varșovia.

Miercuri, serviciile poloneze de contraspionaj ABW au anunțat că au identificat 45 de diplomați ruși suspectați de spionaj și au cerut Ministerului de Externe să-i expulzeze.

Purtătorul de cuvânt al ABW, Stanislaw Zaryn, le-a spus miercuri reporterilor că „Agenția de securitate internă a întocmit o listă cu 45 de persoane care lucrează în Polonia sub acoperirea activităților diplomatice”, acuzând suspecții că derulau o activitate de spionaj îndreptată împotriva Poloniei.

Acesta a spus că lista suspecților a fost transferată la Ministerul de Externe, „ABW cere ca aceștia să fie expulzați de pe teritoriul polonez”.

De asemenea, ABW „a reținut un cetățean polonez suspectat de spionaj pentru serviciile secrete ruse”, a adăugat purtătorul de cuvânt, într-un mesaj publicat pe Twitter.

Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media