SUA va oferi R. Moldova un suport financiar de 50 de milioane de dolari pentru gestionarea crizei refugiaților

3 aprilie 2022, 17:18 Economie 174
Ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.  Sursa: captură video/privesc.eu

Statele Unite ale Americii va oferi Republicii Moldova un suport financiar de 50 de milioane de dolari pentru a sprijini Guvernul Republicii Moldova în gestionarea crizei refugiaților care fug de războiul din Ucraina.

„Sunt mândră să anunț astăzi că SUA va oferi încă 50 de milioane de euro pentru a sprijini Guvernul R. Moldova să ajute oamenii care fug de război. Această sumă vine adițional celor peste 20 de milioane de dolari care au fost deja oferiți pentru eforturile umanitare de care au nevoie refugiații. Vom continua să oferim această asistență în următoarele zile și luni”, a declarat Linda Thomas-Greenfield.

Ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a transmis în cadrul conferinței de presă de astăzi, 3 aprilie, Guvernului și cetățenilor moldoveni gratitudinea statului american pentru ospitalitatea și generozitatea pe care o au față de refugiații care fug de invazia rusă în Ucraina.

Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii (SUA) la Organizația Națiunilor Unite (ONU), Linda Thomas-Greenfield, a venit astăzi, 3 aprilie, în R. Moldova în contextul invaziei Rusiei în Ucraina.

Amintim că Linda Thomas-Greenfield, ambasadoarea SUA la ONU, efectuează o vizită în Republica Moldova și România, în perioada 2-4 aprilie, pentru a evalua eforturile de asistență a refugiaților ucraineni și nevoile umanitare provocate de războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina, potrivit unui comunicat al misiunii americane.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media