Spania: Un moldovean și-a omorât vecina de 14 ani, după care a încercat să-și pună capăt zilelor

13 aprilie 2022, 15:38 Diaspora 164
Medicii de pe ambulanță, la locul crimei Spania.  Sursa: Europa Press

Un moldovean de 32 de ani este suspectat de autoritățile spaniole că și-a omorât vecina, o fată de 14 ani, în timp ce aceasta se întorcea acasă de la școală. Tragedia s-a produs acum o săptămână în orașul Oviedo, din nordul Spaniei.

Minora de 14 ani a fost găsită de polițiști moartă pe 5 aprilie, cu semne de violență, într-un apartament din cartierul Vallobín din Oviedo. În același apartament a fost găsit și un bărbat grav rănit, care a fost transferat cu ambulanța la Spitalul Universitar Central din Asturias (HUCA).

Presupusul agresor, un imigrant moldovean în vârstă de 32, de ani este vecinul victimei.

Potrivit publicației locale El Comercio în ziua crimei adolescenta de 14 ani, care locuia la etajul patru împreună cu familia ei, se întorcea de la școală, iar tatăl și fratele ei o așteptau să mănânce.

Aceasta ar fi fost abordată pe scări de agresor, în vârstă de 32 de ani, care a ucis-o cu „cruzime”, provocându-i mai multe tăieturi mortale „cu cuțitul”, și s-a baricadat cu ea în interiorul apartamentului închiriat în care presupusul criminal trăia de doar trei săptămâni.

Văzând că nu vine, fratele victimei a coborât pe scări să o caute dar, la nivelul primului etaj al clădirii a văzut sânge și o haină a surorii sale și a chemat Poliția. Acolo a fost găsit cadavrul fetei.

Moldoveanul a încercat să se sinucidă, însă a fost transportat de urgență la spital și operat.

După o săptămână petrecută la spital, bărbatul, care în continuare este unicul suspect al crimei, a fost transferat la închisoarea din Asturias. Acesta este acuzat de omor și tentativă de agresiune sexuală și riscă închisoare pe viață, scrie La Voz de Asturias.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media