Jurnalista de la postul de televiziune Pervîi Kanal a fost amendată cu 30.000 de ruble

15 martie 2022, 18:29 Rusia 326
Marina Ovseanicova.  Sursa: captură video

Jurnalista de la postul de televiziune Pervîi Kanal, Marina Ovseannikova, care a devenit cunoscută după ce a intrat cu o pancartă anti-război în emisie directă la principalului buletin de știri, a fost amendată cu 30.000 de ruble, scrie Meduza.

Ea a fost găsită vinovată de organizarea unei acțiuni publice necoordonate.

Nu este vorba despre acțiunea ei împotriva războiului, ci despre adresa sa video, în care a făcut apel la proteste împotriva războiului, potrivit Meduza.

Ovsyannikova este, de asemenea, investigată în temeiul unui nou articol penal despre „diseminarea publică a informațiilor false cu bună știință” despre armata rusă.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat anterior că gestul angajatei de la postul de televiziune Pervîi Kanal este un act de „huliganism”.

„În ceea ce privește fata asta (n. red. Marina Ovseannikova), ei bine, acesta este huliganism. Canalul TV și persoanele competente se ocupă de acest caz. Aceasta nu este o chestiune de pe agenda noastră”, a spus Peskov în timpul unui briefing.

Marina Ovseannikova a intrat cu o pancartă anti-război în emisie directă la principalului buletin de știri de la canalul cu cea mai mare acoperire națională și controlat de Guvernul Federației Ruse. În semn de protest, angajata televiziunii a îndemnat oamenii să nu asculte știrile pentru că sunt mințiți.

Ovseanicova s-a dovedit a fi redactoră la departamentul de știri internaționale de la „Pervîi Kanal”. Tânăra, mamă a doi copii, a declarat într-un mesaj video că responsabil de războiul din Ucraina este președintele rus Vladimir Putin și că îi este rușine de activitatea pe care a avut-o „Pervîi Kanal”.

Jurnalista a spus într o inregistrare video că responsabil de războiul din Ucraina este președintele rus Vladimir Putin și cere încetarea focului. Tot ea declară că îi este rușine de activitatea pe care a avut-o „Pervîi Kanal”.

„Tot ce se întâmplă acum în Ucraina este o crimă, iar Rusia este agresoare. Responsabil de tot este un singur om și acesta este Vladimir Putin. Tatăl meu este ucrainean, iar mama este rusă - ei niciodată nu au fost dușmani. Lănțișorul de la mine de la gât este un simbol la ceea că Rusia trebuie imediat să stopeze acest război, iar cetățenii noștri frățești se vor împăca.

Din păcate, în ultimii ani am activat la „Pervîi Kanal” făcând propagandă pentru Kremlin. Acum îmi este foarte rușine pentru asta. Îmi este rușine că am permis să se spună minciuni de la ecranele televizoarelor. Mi-i rușine că am zombat cetățenii ruși. Am tăcut în anul 2014 atunci când totul abia începuse. Nu am ieșit la protest atunci când Kremlinul l-a otrăvit pe Alexei Navalny - am stat doar și am urmărit acest regim criminal. Acum întreaga lume ne-a întors spatele și alte zeci de generați nu se vor spăla de această rușine și război frățesc”, a declarat jurnalista într-un mesaj video.

Imediat după ce imaginile video s-au răspândit pe rețelele de socializare, femeia a fost reținută în seara zilei de 14 martie.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media