Maia Sandu a cerut sprijinul României în deschiderea piețelor UE pentru produsele moldovenești care nu mai pot fi exportate în est

16 martie 2022, 19:46 Economie 256
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Președinta Republicii Moldova a cerut sprijinul României pentru deschiderea piețelor europene pentru toate categoriile de produse moldovenești care nu mai pot intra pe piața ucraineană, rusă sau belarusă din cauza războiului din Ucraina. Declarația a fost făcută miercuri, 16 martie, la conferința comună, după întrevederea cu președintele român, Klaus Iohannis.

„Acceptarea produselor noastre pe piețele UE va constitui un sprijin direct si semnificativ pentru agricultorii moldoveni”, a mai spus Maia Sandu.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că „România este alături de Republica Moldova și de toți cetățenii săi aşa cum a fost mereu”.

Amintim că astăzi preşedintele României Klaus Iohannis alături de premierul român Nicolae Ciucă au efectuat o vizită în Republica Moldova. Oficialii de la București au fost primiți la Chişinău de preşedinta şi prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu şi Natalia Gavriliţa și s-au concentrat în discuțiile lor asupra consecinţelor agresiunii armatei ruse asupra Ucrainei.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media