Marea Britanie va trimite un ajutor umanitar suplimentar de 40 de milioane de lire sterline în Ucraina. Zelenski i-a spus lui Boris Johnson că următoarele 24 de ore sunt cruciale pentru țara sa

28 februarie 2022, 09:52 Ucraina 1055
Boris Johnson și Vladimir Zelenski.  Sursa: PA MEDIA

Preşedintele Ucrainei Vladimir Zelenski i-a spus premierului britanic Boris Johnson că următoarele 24 de ore sunt cruciale pentru Ucraina, deoarece luptele continuă în toată țara, scrie BBC. Totodată, Marea Britanie va trimite un ajutor umanitar suplimentar de 40 de milioane de lire sterline în Ucraina.

Zelenski i-a comunicat acest lucru lui Boris Johnson în timpul unei convorbiri telefonice, care a avut loc duminică.

Premierul Boris Johnson a spus că Regatul Unit şi aliaţii săi vor face tot posibilul pentru a garanta că ajutorul defensiv va ajunge în Ucraina, potrivit unui purtător de cuvânt din Downing Street. Totodată, premierul britanic a lăudat modul în care Zelensky a acționat de la începutul invaziei.

Cei doi lideri vor continua să se informeze și să discute despre situația din Ucraina, potrivit sursei citate.


Finanțarea va ajuta organizațiile umanitare și va oferi acces la materiale medicale precum medicamente, seringi, pansamente și pachete de îngrijire a rănilor, precum și alte bunuri de primă necesitate.


LIVE TEXT/ Războiul din Ucraina. Ziua CINCI. Într-o oră ar urma să aibă loc primele negocieri dintre Rusia și Ucraina după escaladarea conflictului

LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie și 27 februarie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media