DOC/ Pe fondul războiului, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană

28 februarie 2022, 18:10 Ucraina 526
Zelenski a semnat decretul de aderare la UE.  Sursa: UNIAN

În a cincea zi de război provocat de Federația Rusă, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a semnat astăzi - 28 februarie, cererea de aderare la Uniunea Europeană conform unei proceduri speciale.

La ceremonia de semnare au participat speaker-ul Radei Supreme Ruslan Stefachuk și prim-ministrul Denys Shmygal, transmite UNIAN.

„Ucrainenii au dovedit de mult că suntem cu toții parte integrantă a comunității europene. Este timpul să o punem pe hârtie. Ucraina solicită aderarea la UE conform unei proceduri speciale. Suntem recunoscători partenerilor noștri pentru sprijinul acordat și deciziile prompte”, se arată în textul cererii.


De menționat că în ultimele zile tensionate, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a cerut ca țara sa să fie primită în Uniunea Europeană în procedură de urgență.

În reacție, șeful diplomației europene, Josep Borell, a menționat că procesul va dura, în orice caz, „ani de zile”. Declarația a fost făcută înainte de începerea reuniunii miniștrilor apărării din UE.

Totodată, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că Ucraina este „una dintre noi și îi vrem în Uniunea Europeană”. Declarațiașefei UE pentru Euronews a fost în contextul în care Bruxelles-ul a anunțat că va trimite armament Ucrainei, va interzice mass-media de stat ruseşti în Uniunea Europeană, precum și intrarea tuturor avioanelor rusești în spațiul aerian european.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media