Transportatorii, din nou la protest în PMAN, pentru a cere majorarea tarifelor la călătorii

16 decembrie 2021, 11:10 Societate 188
Protest Transportatori 16 decembrie.  Sursa: Replica Media

Zeci de de unități de transport, care circulă pe rute regulate din toată țara, și-au suspendat activitatea și s-au adunat astăzi, 16 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale la un nou protest organizat de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA). Șoferii vor cere repetat majorarea tarifelor pentru serviciile regulate de transport.

Din cauza protestului, traficul pe bulevardul Ștefan cel Mare, pe tronsonul dintre străzile Mitropolit Bănulescu Bodoni și Aleksandr Pușkin, a fost redus la câte o bandă pe ambele sensuri de deplasare.

„Cerințele rămân aceleași. De la data ultimului protest și până în prezent MIDR nu a întreprins nici o acțiune prescrisă de legislație pentru a efectua calculele necesare și a aproba un nou tarif pentru serviciile de transport și serviciile de autogară. MIDR nu a venit cu propuneri de a micșora din povara transportatorilor de a suporta cheltuielile excesive pe care le incasează gările, nu a venit cu măsuri eficiente de combatere a transportului ilicit, care inevitabil vor duce la majorarea coeficientului de îmbarcare în transportul legal, nu a anulat nici unul din actele ilegale emise de MEI în scopul protejării activității ilegale a gărilor, etc”, spun reprezentanții Asociației.

Amintim că transportatorii au mai organizat un protest pe 25 noiembrie, nemulțumiți de actualele tarife care, potirvit lor, sunt prea mici și față de taxa pe care gările auto o încasează și spun că vor scumpi prețul la călătorii.

În reacție, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a declarat că solicitările transportatorilor de a dubla, chiar și a tripla, tariful aplicabil pentru călătoriile de pasageri nu sunt justificate.
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media