Președintele Parlamentului Igor Grosu a avut o întrevedere cu europarlamentarul Siegfried Mureșan. Liberalizarea prețurilor la roaming, printre subiectele abordate

29 noiembrie 2021, 14:58 Politică 84
Președintele Parlamentului Igor Grosu a avut o întrevedere cu Siegfried Mureșan.  Sursa: multimedia.parlament.md

Președintele Parlamentului Igor Grosu a avut o întrevedere la Bruxelles cu Siegfried Mureșan, șeful Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, vicepreședinte al Grupului PPE în Parlamentul European. În cadrul întrevederii, Igor Grosu și-a exprimat dorința de a intensifica relațiile inter-parlamentare între Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Potrivit uni comunicat emis de Legislativ, oficialii au discutat despre agenda parlamentară și realizările actualului Legislativ al Republicii Moldova în primele 100 de zile de mandat.

Speakerul a reiterat că printre prioritățile de bază rămân a fi: reformarea justiției și lupta împotriva corupției; promovarea drepturilor omului; implementarea pachetului social și crearea unui mediu de afaceri prietenos cu businessul; reglementarea diferendului transnistrean.

De asemenea, Igor Grosu a vorbit despre proiectele esențiale în infrastructură, sectorul energetic, liberalizarea prețurilor la roaming și depășirea crizei pandemice COVID-19.

„Apreciem înalt asistența acordată în contextul depășirii efectelor crizei pandemice, inclusiv prin aprobarea Planului de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro care deja este în curs de implementare. Republica Moldova este recunoscătoare pentru livrarea a peste 1 milion de doze de vaccinuri și pentru oferirea unui ajutor nerambursabil de 60 milioane de euro pentru a ne ajuta în depășirea crizei energetice”, a subliniat Președintele Parlamentului.

În context, au fost abordate și noi domenii de cooperare cu UE care vin să completeze Acordul de Asociere: digitalizare, mediu ambiant și lupta cu știrile false. Uniunea Europeană a fost și este un partener de încredere al țării noastre în procesul de reformare şi modernizare a Republicii Moldova.

De mâine până joi europarlamentarul Siegfired Mureșan va conduce o delegație a Parlamentului European la Chișinău pentru cea de-a zecea reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Moldova. Oficialii se vor întâlni cu reprezentanți ai autorităților de la Chișinău și cu colegii din Parlamentul Republicii Moldova.

Președintele Parlamentului Igor Grosu întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 28-29 noiembrie.

În cadrul vizitei, Igor Grosu va avea întrevederi cu președintele Parlamentului European, David Maria Sassoli, și cu prim-vicepreședintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

Agenda mai include discuții cu parlamentarii europeni Andrius Kubilius, președintele Adunării Parlamentare a Euronest, și Dragoș Tudorache, vicepreședintele Grupului Renew Europe din Parlamentul European, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova.

În contextul vizitei, Igor Grosu se va întâlni cu reprezentanții diasporei moldovenești din Belgia, la sediul Ambasadei Republicii Moldova la Bruxelles.

Este prima vizită pe care Igor Grosu o întreprinde la Bruxelles în calitate de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media