ULTIMA ORĂ/ Procurorul general suspendat rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. Decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana

3 noiembrie 2021, 18:49 Justiție 132
Alexandr Stoianoglo, arest.  Sursa: Replica Media

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. Cererea de prelungire a mandatului de arest a fost examinată de magistrați astăzi, 3 noiembrie, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

De menționat că marți, 2 noiembrie, procurorul Victor Furtună a anunțat că a părțile au decis de comun acord să amâne examinarea demersului pentru ziua de miercuri, 3 noiembrie, când a fost programată o altă ședință de judecată pe acest caz.

Procurorul a explicat că procedura de examinare a recuzării a luat prea mult timp și programul de lucru al instanței s-a încheiat. Totodată, acuzatorul a menționat că măsura preventivă de arest la domiciliu expiră pe data de 4 noiembrie, ora 16:41.

Victor Furtună, procuror în Procuratura Anticorupție, desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor în calitate de procuror pe cazul lui Alexandr Stoianoglo, a depus pe 29 octombrie un demers privind prelungirea măsurii preventive pe numele procurorului general suspendat.

Amintim că la 5 cotombrie, Consiliul Superior al Procurorilor a admis, după mai multe ore de dezbateri, pornirea urmăririi penale pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo, vizând pretinsele acțiuni ilegale. Tot la ședința CSP s-a decis suspendarea sa din funcție.

Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore, în urma unor percheziții efectuate la biroul său de la PG și la domiciliu, iar la 8 octombrie acesta a fost plasat pentru 30 de zile în arest la domiciliu prin decizia primei instanțe.

Ulterior, procurorul Furtună a contestat la Apel decizia magistraților, cerând arest în penitenciar, însă solicitarea i-a fost respinsă.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media