Sicriul cu corpul neînsuflețit al Valentinei Rusu-Ciobanu va fi depus astăzi la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”

4 noiembrie 2021, 09:36 Arte 161
Valentina Rusu-Ciobanu.  Sursa: Maia Sandu/Facebook

Corpul neînsufleţit al regretatei pictorițe Valentina Rusu-Ciobanu va fi depus în această seară la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” din centrul Chișinăului pentru ca toți admiratorii talentului său să-și poată lua rămas-bun. Ministerul Culturii a publicat joi, 4 noiembrie, programul funeraliilor pictoriței Valentina Rusu-Ciobanu, Artistă a Poporului și deținătoare a „Ordinului Republicii”.

Astfel, pe 4 noiembrie 2021, la ora 17:00 va avea loc depunerea Corpului neînsuflețit al Pictoriței Valentina Rusu–Ciobanu la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”.

La ora 17:30 va începe serviciul divin și slujba de pomenire (prohodul).

Programul pentru ziua de 5 noiembrie, declarată Zi de doliu național:

09:00 – 09:45 – Serviciul divin și slujba de pomenire (prohodul) – Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”;

10:00 – 10:15 – Depalsarea Cortegiului Funerar;

10:15 – 10:30 – Omagiu Pictoriței Valentina Rusu–Ciobanu, la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt;

10:30 – 11:00 – Deplasarea Cortegiului Funerar: de la Monumentul lui Ștefan cel Mare către Cimitirul Central „Armenesc”;

11:00 – 12:00 – Ceremonia funerară, miting de doliu la Cimitirul Central „Armenesc”.

Ceremonia funerară va fi transmisă în direct de Compania publică „Teleradio-Moldova”.

Artista plastică Valentina Rusu-Ciobanu s-a stins din viață luni, pe 1 noiembrie 2021, la doar câteva zile după ce a împlinit vârsta de 101 ani.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat ziua de 5 noiembrie 2021, când vor avea loc funeraliile artistei plastice Valentina Rusu-Ciobanu, zi de doliu național în toată țara.

În toate localitățile republicii drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, iar la ora 12.00 se va cinsti memoria artistei plastice Valentina Rusu-Ciobanu prin păstrarea unui moment de reculegere.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media