VIDEO/ Ședința CEC. Partidul Șor, penalizat prin lipsirea de alocații de la bugetul de stat pentru un an de zile

8 decembrie 2021, 13:51 Societate 108
CEC.  Sursa: Replica Media

Membrii Comisiei Electorale Centrale s-au întrunit miercuri, 8 decembrie, în ședință. Pe ordinea de zi figurează patru subiecte, printre care organizarea și desfășurarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în circumscripția electorală municipală Bălți, programat pentru data de 19 decembrie 2021.


ACTUALIZARE: 13:00
CEC a decis sancționarea repetată Partidului Șor pentru finanțările nedeclarate în campania electorală pentru alegerile la Primăria Bălți prin lipsirea de alocații de la bugetul de stat pentru un an de zile.

CEC a aplicat repetat sancțiunea sub formă de avertisment concurentului electoral Partidul Politic „Șor” pentru folosirea repetată a fondurilor materiale nedeclarate în mărime de minim 21 665,01 lei, în contextul executării hotărârii CEC cu privire la supravegherea veniturilor și cheltuielilor concurenților electorali în campania electorală pentru turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar din 5 decembrie 2021, pentru perioada 27 noiembrie – 3 decembrie 2021.

CEC a constatat că, Partidul Politic „Șor” n-a reflectat sub nicio formă prețul serviciilor de prestație artistică a artiștilor/formațiilor artistice care au evoluat la un eveniment electoral pe data de 3 decembrie 2021.
ACTUALIZARE: 12:30
Ședința a început. Ordinea de zi a fost probată.


Urmăriți ședința Live:

Pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse patru subiecte:

1. Executarea punctului 2 din hotărârea nr. 190/2021 „cu privire la supravegherea veniturilor și cheltuielilor concurenților electorali în campania electorală aferentă turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar din 5 decembrie 2021, pentru perioada 27 noiembrie – 3 decembrie 2021”;

2. Modificarea punctului 1 al hotărârii Comisiei Electorale Centrale nr. 4/2021 „Cu privire la repartizarea atribuțiilor între membrii Comisiei Electorale Centrale în perioada electorală a alegerilor locale noi din 21 noiembrie 2021”;

3. Aplicarea unor hotărâri ale Comisiei Electorale Centrale în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în circumscripția electorală municipală Bălți din 19 decembrie 2021;

4. Aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în circumscripția electorală municipală Bălți din data de 19 decembrie 2021.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media