600 de probe colectate de pe platoul de filmare unde Alec Baldwin a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins

28 octombrie 2021, 08:09 Film 127
Alec Baldwin după incident.  Sursa: TCS Noticias

Anchetatorii au adunat 600 de probe de pe platoul de filmare al westernului „Rust”, unde actorul Alec Baldwin a împușcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, inclusiv arma de recuzită cu care a tras actorul, a anunțat șeriful din Santa Fe, Adan Mendoza, citat de CNN, relatează Digi24.

„Am strâns circa 600 de probe. Acestea includ trei arme de foc, aproximativ 500 de cartușe și mai multe obiecte de îmbrăcăminte și accesorii. Credem că avem în posesia noastră arma de foc care a fost folosită de Baldwin. De asemenea, credem că avem cartușul de la glonțul care a fost tras din armă”, a spus șeriful.

„Am recuperat ceea ce credem că este posibil să fie muniție reală de pe platoul de filmare. Toate articolele vor fi trimise la laboratorul criminalistic al FBI pentru analiză”, a adăugat el.

„Suspectăm că pe platoul de filmare existau mai multe gloanțe reale. Această anchetă este în desfășurare, așa că nu voi discuta cum au ajuns acolo, dar bănuim că existau. Acest lucru va fi stabilit când se va face testarea de către laboratorul criminalistic”, a spus Mendoza, potrivit sursei citate.

Șeriful a precizat că doi membri ai echipei de filmare - asistentul de regie și armurierul - au mânuit arma de foc înainte ca Alec Baldwin să tragă cu ea.

„Toți trei au cooperat în anchetă și au dat declarații”, a spus Mendoza.

Nimeni nu a fost arestat sau pus sub acuzare în urma acestui incident, a precizat procurorul districtual Mary Carmack-Altwies.

„Dacă faptele, dovezile și legea susțin acuzațiile, atunci voi iniția urmărirea penală la momentul potrivit. Toate opțiunile sunt deschise în acest moment. Nu iau decizii pripite și nu mă grăbesc să judec”, a adăugat ea.

Cei doi oficiali au precizat că este prea devreme pentru a vorbi despre acuzații, pentru că ancheta este încă în desfășurare.

„Mă bazez pe fapte susținute de dovezi, pe martori cooperanți și credibili și subliniez importanța continării anchetei complexe”, a spus procurorul.

Producătorii filmului Rust au angajat o firmă de avocatură pentru a realiza o anchetă

Pe de altă parte, producătorii filmului Rust au angajat firma de avocatură Jenner & Block pentru a investiga circumstanţele în care s-a produs accidentul mortal de săptămâna trecută, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Într-o scrisoare expediată echipelor tehnice şi actorilor din distribuţia filmului Rust în noaptea de marţi spre miercuri, producătorii acestui western au anunţat că firma de avocatură Jenner & Block „va beneficia de o autonomie deplină pentru a chestiona pe oricine doreşte şi pentru a formula orice concluzie”. Ancheta va fi condusă de avocatul Brandon Fox, director-partener al filialei din Los Angeles a acestei companii.

Echipa de producţie a mai spus că în această perioadă cooperează cu autorităţile americane care anchetează incidentul petrecut joia trecută pe un platou de filmare din statul New Mexico.

Firma de avocatură va fi prezentă şi la viitoarele audieri ale membrilor echipei de filmare organizate de Occupational Safety and Health Administration, o agenţie federală americană care supraveghează siguranţa la locul de muncă. Aceeaşi scrisoare precizează că aceste audieri reprezintă o procedură standard pentru agenţia care investighează decesele survenite la locul de muncă.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media