Cel puțin 300 de broaște țestoase moarte, aduse de valuri la mal în Mexic

28 octombrie 2021, 20:31 Mediu 78
Broaște țestoase.  Sursa: bbc.com

Cel puțin 300 de broaște țestoase moarte au fost aduse la mal de valuri pe coasta mexicană a Oceanului Pacific, informează BBC.

Primele verificări sugerează că broaștele țestoase din specia Lepidochelys olivacea s-au înecat, a anunțat un oficial al Ministerului Mediului din Mexic.

Potrivit acestuia, cel mai probabil broaștele au rămas prinse în plase de pescuit ilegale din larg sau în plase abandonate de pescari, așa-numitele „plase fantomă”.

Broasca țestoasă măslinie este o specie considerată vulnerabilă de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN).

IUCN susține că populația acestor broaște țestoase este în scădere și că sunt considerate specie vulnerabilă pentru că depun ouă într-un număr restrâns de locuri.

Toate exemplarele aduse la mal de valuri sunt femele, a declarat pentru presa locală expertul în reptile Ernesto Albavera Padilla.

Nu este pentru prima oară când o astfel de întâmplare are loc în orașul Oaxaca. În 2018, pescarii au descoperit 300 de broaște prinse în plase de pescuit.

Mexicul a interzis capturarea țestoaselor în 1990 și există pedepse dure pentru cei care le ucid.

Oficialii mexicani au anunțat că Marina se va alătura autorităților de mediu în cadrul investigației.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media