Ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu, în vizită la Comrat: S-a discutat despre oportunitățile oferite R. Moldova de statutul de țară candidat la Uniunea Europeană

19 august 2022, 10:34 Politică 165
Ambasadorul României în Republica Moldova Cristian-Leon Țurcanu a efectuat o vizită la Comrat, unde a avut o întrevedere cu bașcana Gagauziei Irina Vlah. .  Sursa: Cristian-Leon Țurcanu/Facebook

Ambasadorul României în Republica Moldova Cristian-Leon Țurcanu a efectuat o vizită la Comrat, unde a avut o întrevedere cu bașcana Gagauziei Irina Vlah. Potrivit ambasadorului, s-a discutat despre oportunitățile oferite Republicii Moldova de statutul de țară candidat la Uniunea Europeana. Totodată, s-a discutat și despre necesitatea de stimulare a cooperării economice cu România.

Potrivit ambasadorului României, în cadrul întrevederii s-a discutat și despre numeroasele proiecte, în mod special în domeniul educației, finanțate de Guvernul României în Gagauzia.

„O întâlnire deschisă și constructivă, la Comrat, cu Bascanul Gagauziei, Irina Vlah , despre oportunitățile oferite Republicii Moldova de statutul de țară candidat la Uniunea Europeană. Am discutat despre avantajele învățământului în limba română, atât pentru parcursul educațional al tinerelor generații, cât și pentru diversificarea oportunităților pe piață muncii a tinerilor absolvenți. Am apreciat eforturile depuse de Bascanul Gagauziei în aceste sens.

Tododată, am acordat o atenție deosebită necesității de stimulare a cooperării economice cu România.
În cadrul întrevederii am discutat și despre numeroasele proiecte, în mod special în domeniul educației, finanțate de Guvernul României în Găgăuzia în beneficiul cetățenilor din această regiune”, potrivit ambasadorului.Totodată, oficialii au efectuat o vizită și la liceul cu predare in limba română din Comrat.

„Lucrările de modernizare la Liceul cu predare în limba română din Comrat continuă, cu speranța unei finalizari în viitorul apropiat. Proiectul finanțat cu aproximativ 800.000 de euro de Guvernul României și sprijinit financiar de autoritățile de la Chișînău și autoritățile din UTAG vine să îmbunătățească condițiile procesului de învățământ în limba română de care beneficiază nu doar elevii din Comrat, ci și din alte localități din împrejurimi.

Alături de Bascanul Gagauziei, Irina Vlah, am vizitat corpul nou de clădire, care la finalizare va oferi condiții europene pentru procesul de educație.
Totodată, am discutat despre modalitățile prin care autoritățile de la București pot să continue sprijinul pentru dezvoltarea, în continuare, a învățământului în limba română din Găgăuzia, care deschide perspective educaționale și profesionale noi și europene tinerilor din regiune”, potrivit ambasadorului.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media