ULTIMA ORĂ/ Primul caz de variolă a maimuței, înregistrat în R. Moldova

8 august 2022, 20:05 Sănătate 185
News Alert.  Sursa: Replica Media

Variola maimuței a fost confirmată astăzi, 8 august, la un cetățean străin, care s-a deplasat în țara noastră din Statele Unite ale Americii, în interes de serviciu, informează Ministerul Sănătății.

Astăzi persoana s-a adresat după asistență medicală la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, unde a fost spitalizată cu suspecție la variola maimuței, având slăbiciuni generale, febră și erupții cutanate. Tot astăzi au fost recoltate specimene, fiind transportate pentru investigații de laborator la Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Testul RT-PCR pentru variola maimuței a fost pozitiv.

Ministerul de resort menționează că în SUA bărbatul a fost în contact cu o persoană confirmată cu variola maimuței. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Simptomele variolei maimuței sunt de obicei febra, durerile de cap, ganglionii limfatici umflați, durerile musculare și erupțiile cutanate.

Pentru a preveni infectarea cu variola maimuței recomandăm să vă spălați mâinile cu apă și săpun, să evitați contactul apropiat cu persoanele, care suspectează că s-au infectat sau sunt confirmate cu variola maimuței și/sau cu animalele, care ar putea fi infectate, etc.

Dacă suspectați că aveți variola maimuței solicitați asistență medicală.
Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media