Iarna pune stăpânire pe țară! Sute de utilaje speciale și muncitori rutieri, antrenați pentru deszăpezirea și combaterea lunecușului pe drumurile naționale

27 decembrie 2021, 08:52 Societate 71
deszăpezire.  Sursa: ASD

Pe parcursul nopții de 27 decembrie, lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA „Drumuri”: în zonele Nord, Centru, și Sud s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului.

În procesul tehnologic în perioada menţionată au fost antrenate:

✓ utilaje speciale – 157 (unități);

✓ material antiderapant – 2215 (tone);

✓ muncitori rutieri – 237 (persoane).

În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătoriii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media