Procuratura Anticorupție vine cu noi detalii privind acțiunile de anunțare în căutare și extrădare a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon

19 ianuarie 2022, 13:53 Justiție 163
Veaceslav Platon.  Sursa: JurnalTV
Procuratura Anticorupție vine cu noi detalii privind acțiunile de anunțare în căutare și extrădare a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. Autoritățile informează că, în decembrie 2021 a solicitat repetat Biroului Interpol anunțarea în căutare internațională a persoanei vizate. Potrivit PA, actualmente, cererea se află în proces de examinare de către Biroul Interpol, nefiind informați despre rezultatul examinării acesteia.
Totodată, PA menționează că la moment sunt pregătite toate materialele necesare în vederea înaintării cererii de extrădare a cetățeanului Veaceslav Platon, care urmează a fi expediată pentru examinare autorităților din Marea Britanie.

Despre rezultatele examinării cererii de anunțare în căutare și extrădare a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, PA anunță că va reveni ulterior cu informații actualizate.

La sfârșitul lunii august 2021, Biroul Interpol din Moldova a solicitat ca omul de afaceri controversat, Veaceslav Platon și fostul șef al poliției din Republica Moldova, liderul PACE Gheorghe Cavcaliuc să fie dați în căutare internațională.

Ultima oară, Platon a fost observat la Londra unde se plimba nestingherit pe străzile capitalei Marii Britanii.

Veaceslav Platon, un controversat om de afaceri originar din Republica Moldova a părăsit teritoriul Republicii Moldova la câteva zile după alegerile din 11 iulie, chiar înainte de a se prezenta la o ședință de judecată în dosarul filării magistratei Angela Bostan.

Acesta și avocații săi au ascuns informațiile despre locul aflării sale. Atunci când au apărut zvonuri că a zburat la Londra unde ar putea cere azil politic, avocatul său, Ion Crețu, a declarat că acesta, de fapt, s-a aflat în Londra doar în tranzit, urmând să ajungă la Praga.

Mai târziu, omul de afaceri a fost surprins de moldoveni pe străzile Londrei. Ulterior, Platon a confirmat că se află în Marea Britanie. Mai mult, omul de afaceri spunea că are multe întâlniri cu moldovenii din Regat pe care vrea să-i ajute.

Acesta susține că vrea să ofere „soluții excelente” pentru problemele cetățenilor noștri care au plecat la muncă în Anglia și că intenționează să organizeze mai multe întâlniri cu diaspora de acolo.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media