FOTO/ Autobuz de pe ruta Chișinău-Sibiu, burdușit cu țigări de contrabandă. Unde a ascuns șoferul „marfa”

10 ianuarie 2022, 13:53 Societate 494
Contrabandă cu țigări.  Sursa: Serviciul Vamal

Peste 2 000 de pachete de țigări au fost descoperite într-un autocar de pe ruta Chișinău - Sibiu (România), la vama Sculeni, pe sensul de ieșire din țară. Tentativa de contrabandă a fost deconspirată de angajații Serviciului Vamal, asistați de un patruped dresat. Țigările au fost confiscate, iar autocarul a fost disponibilizat pentru cercetări ulterioare.

Cazul a fost înregistrat duminică, 09 ianuarie 2022, la postul vamal Sculeni. În baza analizei de risc, funcționarii vamali au supus autovehiculul unui control fizic minuțios, implicând și patrupeda Serviciului Vamal - Daiana, care a semnalat prezența țigărilor în autocar.

În rezultatul verificărilor, vameșii au depistat că, autocarul a fost reutilat special pantru contrabandă, prin montarea unor construcții greu accesibile în rezervorul pentru combustibil și în podeaua mijlocului de transport, în care să fie ascunse pachetele de țigări. Din ascunzișuri au fost extrase 2100 de pachete de țigări de diverse mărci.

Potrivit informațiilor preliminare, conducătorul auto intenționa să transporte țigările în România, unde urma să le comercializeze.

Produsele din tutun au fost ridicate în vederea confiscării, iar autocarul – indisponibilizat până la elucidarea tuturor circumstanțelor. În continuare, cazul este cercetat sub toate aspectele legale.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media