Prețurile la carburanți în Republica Moldova: Evoluție și topul celor mai ieftine stații în Chișinău

28 iunie 2023, 12:21 Economie 78
Carburanți, imagine simbol.  Sursa: Freepik

Prețul plafon la benzină și motorină a înregistrat o ușoară creștere față de ieri, potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Cele mai ieftine stații din Chișinău pentru „Benzină 95”, „Motorină” și „Gaz natural” au fost identificate.

În data de miercuri, 28 iunie 2023, prețul plafon pentru "Benzină 95" a atins valoarea de 23.89 MDL, cu un bănuț mai mult decât ieri. În privința prețului la "Motorină", acesta s-a majorat cu trei bani comparativ cu ziua precedentă, ajungând la 19.96 MDL.

În ceea ce privește cele mai ieftine stații de combustibili din Chișinău, conform datelor ANRE, topul este următorul:

Pentru "Benzină 95", pe primul loc se situează stațiile "PrimOil" de pe strada Varnița 2/3A, sector Ciocana și strada Grădina Botanică 2, sector Botanica, precum și stația "FOX PETROL" de pe șoseaua Muncești 269/1, sector Botanica. Toate acestea comercializează benzină la prețul de 23.74 MDL.

Cele mai avantajoase oferte pentru "Motorină" le găsim la stațiile "TLX" de pe strada Meşterul Manole 9, sector Ciocana și "FOX PETROL" de pe adresele: șoseaua Muncești 269/1 și strada Burebista 118/1, ambele în sector Botanica. Preţurile afişate sunt de 19.8 MDL respectiv 19.89 MDL.

În ceea ce privește topul celor mai ieftine staţii pentru ”Gaz natural”, pe primul loc se află staţia ”PrimOil” din strada Varniţa 2/3A, sector Ciocana cu un preţ al gazului de doar 13.19 MDL. Urmează apoi ”VENTO” din strada Grădina Botanică cu un preţ al gazului de numai13.34 MDL şi tot ”PrimOil” dar din strada Gradina Botanicǎ unde gazul se vinde cu un preţ al gazului de doar13.37 MDL.

Delia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media